VUC middenvelder Laurens Wittmaekers (26) stopt met selectievoetbal

Laurens Wittmaekers heeft besloten volgend seizoen te stoppen met voetbal. De blonde middenvelder van onder meer Quick, Die Haghe en VUC gaat zich vanaf volgend seizoen volledig richten op het trainersvak.

Met een kersvers UEFA B diploma op zak is hij klaar voor de volgende stappen in het trainerschap. ”Met de overstap van veel zondagverenigingen naar de zaterdag werd ik gedwongen een keuze te maken. Het liefst had ik het nog jaren gecombineerd. Maar ook met mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs zou het erg veel worden”, aldus Wittmaekers.

Momenteel speelt de middenvelder in de hoofdmacht van VUC. “Ik heb bij VUC een ontzettend leuke tijd beleefd als voetballer. We zitten op dit moment in een bizarre fase met ongelooflijk veel blessures, maar ik zal er alles aan doen om te zorgen dat VUC1 volgend seizoen in de zaterdag Eerste Klasse te vinden is.”

Wittmaekers, tevens eigenaar van FirstScore Performance Group, heeft de ambitie om over enkele jaren het hoofdtrainerschap van een seniorenselectie op zich te nemen.

Volgend seizoen krijgt de ambitieuze trainer de JO17-1 van Quick (Divisie 2) onder zijn hoede.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten