VUC en Spartaan ’20 spelen gelijk. Prima herstel VUC in de 2e helft.

VUC startte de eerste helft tegen het Rotterdamse Spartaan’20 matig. Tempo lag te laag, combinaties liepen niet. Er zat totaal geen scherpte in het team.  Achterin speelde Linnenbank een foutloze wedstrijd. Samen met Memet Gunzelmansur en doelman Verstraten hield hij de aanvallen van Spartaan’20 onder controle.  De eerste doelrijpe scoringskans was voor VUC. Giovanni Linnenbank schoot in de 6e minuut, uit een vrije positie, rakelings over het Rotterdamse doel. VUC leed te vaak aanvallend balverlies.

Het werd een tam spelletje waarvoor je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. In de 20e minuut kwam de verandering in het spel.  Rotterdamse spits Xavier Akinrinbola, die uit een voorzet vanaf links de bal op zijn hoofd kreeg en deze vervolgens met een boog buiten bereik van doelman Steven Verstraten in het doel belandde. Doelman Vestraten werd totaal verrast door deze lucky actie van de Rotterdamse spits. In de 34e minuut moest Steven Verstraten zijn talent tonen met een magnifieke reactie tikte hij een inzet van Talib Azaroiali buiten zijn doelen behoedde VUC voor een 0-2 achterstand. Ruststand 0-1.

Initiatief VUC

De 2e helft bracht trainer Jeroen Hoefnagel spits Tonny van den IJssel binnen de lijnen. Met hem moesten de pinguïns de druk op Spartaan opvoeren en zo snel mogelijk de wedstrijd keren.  Deze zet lukte prima. VUC  was de 2e helft de bovenliggende ploeg. Het enige dat er niet uitkwam was de afronding. Tot aan de 80e minuut lieten zij 3 open kansen voorbijgaan.

In de 80e minuut was het Tony van den IJssel die de gelijkmaker op het scorebord liet aantekenen. Vanuit een corner kopte hij onhoudbaar in. VUC voelde dat de winst binnen bereik was echter het beetje geluk zat er deze middag niet meer in.

Resumerend. Met een 1-1 eindstand konden beide partijen tevreden zijn. Trainer Jeroen Hoefnagel mist in zijn selectie momenteel 6 spelers waarvan 4 spitsen. Eerste 45 minuten tamme wedstrijd, kijkplezier een 4. Tweede helft een levendig spelend VUC dat de wedstrijd volledig onder controle had. Kijkplezier 7. Gemis in de wedstrijd: afronding doelrijpe kansen.

Jeroen Hoefnagel: “De eerste helft speelden wij matig aan de bal, echter verdedigend hadden we het spel volledig onder controle. De tweede helft bepaalden wij het spel, alleen met de afronding zat het niet mee. Ik geef mijn spelers een groot compliment hoe zij de 2e helft hebben gestreden. Zij hebben dit voortreffelijk gedaan.”