Vredenburch wint nipt maar verdiend van ODB en pakt derde periode titel

Uw verslaggever van HHAV is nog de enige man die verslag uitbrengt in de regio Den Haag en omstreken met een Nokia telefoon op zak. Dan kan je geen DWF formulier ontvangen, geen twitter en zelfs geen whatsapp. En nog nooit zijn wij naar een voetbalclub afgereisd met de vraag, zal ik nou wel of niet mijn koevoet meenemen, de laatste keer dat wij er waren zaten wij na afloop namelijk 6 minuten vast in een defecte lift.

De aimabele voorzitter en duizendpoot Fred Zwaan van de Rijswijkse club gaf aan dat alles in orde was en daar vertrouwden wij op.

Beide selectietrainers Remco Torken van Vredenburch en Patrick Demmers van ODB gaven kort en bondig hun visie over wat wij kunnen verwachten van beide teams.

Patrick Demmers tegenover deze website: “ODB is de laatste 5 duels ongeslagen met zelfs een overwinning op PGS Vogel in deze reeks, die naast PGS Vogel ook nog overwinningen op Loosduinen en Erasmus oplverden en remises tegen DUNO en BMT. “Mijn selectie is de laatste weken compleet en fit en we hebben nog een kleine kans op de 3e periode als we hier winnen en BMT punten laat liggen bij Semper Altius” om er meteen aan toe te voegen “voor ODB is dit al een geslaagd seizoen met behoud in de 4e klasse. De poule is erg sterk en met de versterkte degradatie hebben we het gewoon goed gedaan”.

Remco Torken over deze wedstrijd: “Dit scenario is natuurlijk geweldig. Als wij winnen is de 3e periode een feit. Het eerste duel, destijds 2-2, is een ander duel., ODB stond er toen niet goed voor en was in een andere situatie. Die nacompetitie voor behoud lag toen nadrukkelijk op de loer. Die druk is nu weg bij ODB waardoor ze vrijer kunnen spelen. Wij willen vanzelfsprekend winnen en dat zal bij ODB niet anders zijn. We willen het liefst met leuk voetbal de punten pakken, dat proberen we al het hele seizoen, maar als het een keer lelijk moet dan nemen we daar natuurlijk genoegen mee”.

Wedstrijdverloop
De start van deze wedstrijd ging gepaard met fakkels en het was erg mistig rond het doel van ODB. Overigens, waar we ook komen, dit soort acties zijn sfeerverhogend.

Vredenburch nam vanaf de aftrap de regie in handen, de eerste corner van de wedstrijd was voor de Rijswijkse club en ook de eerste gevaarlijke vrije trap, genomen door Alex Jacobs, was voor Vredenburch. Na dit openingsoffensief ging het tempo omlaag en werden de ruim 250 toeschouwers getrakteerd op een saai schouwspel.

ODB kwam wat beter in de wedstrijd en spits Desley Zwiers had een kleine schietkans om de doelman van Vredenburch Brian Kuiper te verrassen maar zijn inzet ging naast de goal. Zo wel bij Vredenburch als bij ODB ontbraken de flitsende acties om het publiek te vermaken. De wedstrijd had een doelpunt nodig.

Wat wel mooi was als vertegenwoordiger van Het HaagsAmateurVoetbal.nl dat je veel oude bekenden tegenkomt zo wel van Vredenburch en ook bij ODB. Het bijpraten en herinneringen met elkaar uitwisselen was veel mooier dan het voetbal tot de rust.

De KNVB – scheidsrechter Arthur Visser uit Gouda floot niet zijn beste wedstrijd, hij verzuimde een paar keer aan Vredenburch de voordeel regel toe te passen terwijl de aanval al in de 16.m van ODB was. Soms floot hij abrupt en tevens te laat af. Wij vonden dat Visser het spel volgde van te grote afstand en daar lijdt ook altijd de snelheid van het voetbalspel onder, dat accepteren tegenwoordig spelers niet meer ook niet in de 4e klasse.

De arbiter stond er wel en we zijn het eens met de opmerking van voormalig trainer Ron Bentvelzen “we mogen blij zijn dat er een scheidsrechter is vanmiddag”

Vredenburch miste scherpte om ODB hun wil op de leggen in deze tamme eerste helft. Rust 0–0

Tweede helft
Na rust besefte de thuisploeg dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Warm of niet, het moest anders want Vredeburch was alleen gebaat bij een zege. Kevin van Leeuwen was de eerste speler van Vredenburch die een schitterend schot afvuurde op het doel van ODB doelman van der Beek. Een schitterende redding volgde. Het bleef nog 0-0 maar de intenties van de thuisclub waren anders en scherper.

Niet lang na rust gaf Erwin Kruit namens Vredenburch een prima voorzet op maat voor de spitsen maar deze grote kans werd gemist. Vredenburch werd sterker maar ook ODB voelde dat er kansen zouden komen. Vredeburch bleef aanzetten en voerde de druk op, de snelle rechterspits van Vredenburch, Erwin Kruit, kreeg de bal voor zijn voeten en met een onbedaarlijk hard schot schoot hij de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek. 1-0 voor de thuisclub en de periodetitel lonkte.

Vredeburch probeerde na de 1-0 de beslissing te forceren. ODB werd steeds verder teruggedrongen nu Vredenburch eindelijk de schroom van zich af gooide. Het leverde een reeks aan kansen op, eerst was het verdediger Brian Esmeijer die op het doel van ODB kopte maar zijn inzet werd door een ODB verdediger van de lijn gehaald. Johnny Vergeer jr miste voor open ODB goal de kans op de beslissing. De wedstrijd was omgeslagen naar een zeer aantrekkelijk duel waarin Vredenburch veelvuldig het doel van ODB op zocht.

De thuisploeg kreeg kansen te over maar de mannen van trainer Remco Torken wisten de bevrijdende 2-0 niet te maken. Het voetbal moet in de nacompetitie wel beter om kans te maken op promotie, maar Remco Torken, met al zijn ervaring zal dat als beste weten.

Uiteindelijk floot scheidsrechter Visser voor het einde van de wedstrijd, iedereen vierde terecht feest bij Vredenburch nadat de verdiende overwinning binnen was. Voorzitter Fred Zwaan deelde met zijn mede bestuurleden lachend de bloemen uit.

Redactie : Peter Grootscholten
Foto`s: Elaine Verbaan – Mulder