‘Vredenburch – Semper Altius is altijd een beladen wedstrijd, ongeacht de plek op de ranglijst’

Nico Mos

Aanstaande zaterdag ontvangt Vredenburch, uitkomend in de 4e klasse C, stadgenoot Semper Altius. Een echte derby, dus. Beide clubs zullen zorgen voor heel veel sfeeracties. Vooruitblikkend op deze wedstrijd laten Jasper Spruit van Semper Altius, Gijs v.d. Meulen van Vredenburch, Paul Vredeling van Semper Altius en Zier den Heijer van Vredenburch  hun licht schijnen. Feit is wel dat de thuisclub vijfde staat en Semper Altius laatste met slechts één punt.

De heren, twee spelers en twee bestuursleden, stellen zich eerst even voor. “Ik ben Jasper Spruit (28) en voetbal alweer een jaartje of vier, vijf bij Semper Altius. Daarvoor heb ik heel lang niet gevoetbald en daarvoor speelde ik bij Haaglandia, ADO en Rijswijk. Ik ben in het veld verdedigende middenvelder, maar kan ook als rechtsback of laatste man uit de voeten”. “Ik ben Gijs v.d. Meulen (25) en speel al zo’n 18 jaar bij Vredenburch, dus een echte clubjongen. Ik speel met allemaal gasten waarmee ik mijn hele leven al voetbal. En die gezelligheid speelt ook een rol om hier te blijven, al heb ik best wel wat familieleden met een Semper Altius achtergrond. Sinds ik in de senioren voetbal voel ik mij het best thuis op de rechtsback plaats”. “En ik ben Paul Vredeling, meer dan 61 jaar lid van Semper Altius. Ik heb zelf nooit hoog gevoetbald, maar ben heel lang wedstrijdsecretaris geweest en ook nog een paar jaar secretaris”. “Ik ben Zier den Heijer en ben in 1981 lid geworden van Vredenburch. Daarvoor Scheveningen. En daar heb ik nog steeds een zwak voor. Ik heb jarenlang in het bestuur gezeten en nu doe ik eigenlijk alleen maar leuke dingen voor de club zoals een beetje sponsoring en uiteraard enthousiast kijker”.

Derby

Jasper: “Het blijft zaterdag natuurlijk een derby, ook al staan wij op de laatste plaats. Het leeft altijd. We kennen elkaar bijna allemaal en spelen zodoende tegen veel bekenden. Dit is een wedstrijd op zich. Er zijn altijd kansen voor ons dus ook a.s. zaterdag. We gaan met een bepaald gevoel het veld op”. Gijs: “ Semper is voor ons nooit echt een makkie. Het maakt niet heel veel uit wat de plek op de ranglijst is momenteel. Iedereen gaat vol gas en er is een andere motivatie bij iedereen. Meestal zijn dit wedstrijden vol spektakel met opstootjes e.d. Vriendschappelijk buiten het veld, maar in het veld veel rivaliteit. We hopen daarnaast op een goede scheidsrechter die deze rivaliteit ook aanvoelt”. Paul: “Het blijven natuurlijk twee Rijswijkse verenigingen en dat geeft altijd wel weer wat extra’s. We hebben nog niet zo gek veel derby’s gehad, omdat een paar jaar geleden Vredenburch nog op zondag voetbalde en wij altijd op zaterdag. Qua voetbal is het momenteel niet goed bij Semper. Onze selectie is krap. Bij schorsingen en / of blessures wordt het gewoon erg lastig. Het ligt zeker niet aan de kwaliteit van de spelers. We gaan dadelijk naar de vijfde klasse en daar word je eigenlijk niet vrolijk van”. Zier: “Ik sluit mij aan wat zij zeggen. Het is een derby waarbij de onderlinge verhoudingen een rol spelen. Een ander punt is, dat wij de laatste drie wedstrijden hebben verloren. Dus heel veel vertrouwen zal er niet zijn. Misschien kunnen we juist tegen Semper het tegenovergestelde laten zien”. Gijs: “We maken juist die kansen niet af, of we creëren gewoonweg te weinig. Eigenlijk missen een echte goalgetter in de zestien”.

Toekomst

Jasper: “Volgend seizoen krijgen we Eki Korte als nieuwe trainer Iemand van buitenaf, waar ik wel een voorstander van ben. Gewoon blanco instappen, vind ik het beste. Dan hebben we ook een nieuw voorzitter. Er gaat dan een frisse wind waaien en wie weet keren we wel direct terug naar de 4e klasse. Want als je in de 5e klasse kampioen wordt , is het feestje net zo leuk”. Gijs: “Zaterdag begint ook de 3e periode. Eigenlijk de laatste kans om nog iets te halen en nog iets van het seizoen te maken. We hoopten dit seizoen mee te doen om de prijzen, sterker we wilden kampioen worden, maar dat valt dus nog tegen”..

Zier, tot slot: “We hebben in Rijswijk heel veel voetbalclubs gehad dus vind ik het top dat we nog een derby mee gaan maken. En uitgerekend Semper en Vredenburch en zij hebben allebei aandacht voor de jeugd. RVC Celeritas noemen wij hier toch een Haagse club. Daarom vind ik het ook jammer dat het er naar uitziet dat Semper gaat degraderen, maar op langere termijn zie ik Semper gewoon weer terugkeren”.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten