Vredenburch moeiteloos langs Quintus

Afgelopen zaterdagmiddag stond het restant gepland van het thuisduel van Vredenburch tegen Quintus. Dit duel werd eerder afgebroken en afgelast vanwege een slecht (natuur)grasveld, dat veel heeft te lijden heeft gehad onder de barre weeromstandigheden. Het uitwijken naar dit veld moest vanwege het aanleggen van een nieuwe kunstmat op veld 1. Slecht getimed vanzelfsprekend, maar als de club niet mee zou doen in deze periode zou het nog 2 jaar langer duren voordat het nieuwe veld er zou komen. Gezien de staat van het oude veld was dit geen optie voor de club.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd werd hervat met een 1-0 tussenstand (doelpunt Mitchel Jacobs) en Vredenburch nam meteen het heft in handen en al vroeg in de wedstrijd gaf Erwin Kruit een mooie voorzet op de spits van Vredenburch, Joey van Zwam, die deze 100% kans aan zich voor bij liet gaan door over het doel van Quintus keeper Dahley le Duc te schieten. Niet lang daarna scoorde Vredenburch haar eerste goal in dit restant. Bas Visser was de maker na een mooie voorzet van Erwin Kruit 2–0.

Het was gezellig druk aan de van Vredenburchweg, ondanks het wat donkere weer waren ruim 150 toeschouwers aanwezig, het voetbal leeft aan de Burcht. Vredenburch, gesteund door een enthousiast publiek gaf vol gas. Via Joey van Zwam werd het 3-0, met een droge knal in benedenhoek liet hij keeper le Duc van Quintus kansloos. Binnen 8 minuten spelen was het al 3–0. Vredenburch zat op rozen. Keeper Jay Veerman hielp niet lang daarna Quintus terug in de wedstrijd, hij liet de bal los en Dylan de Brabander kon moeiteloos de bal binnentikken, 3-1 en het leek toch nog een wedstrijd te worden.

Drie goals na 13 minuten spelen is aantrekkelijk voor het publiek. Quintus putte moed uit deze tegentreffer en ging ten aanval. Een flitsend schot van Bart de Swart had een beter lot verdiend maar de bal ging voorlangs het doel van Vredenburch keeper Veerman. Het spel ging op en neer en er werd door beide elftallen sportief tegenstand geboden. We kregen al na 18 minuten spelen een ruststand van 3 – 1. Met een uitstekende KNVB – scheidsrechter Thomas ter Heide die een goede kijk op het spelletje heeft. Hij hanteerde de KNVB regels juist en riep op geen enkele wijze irritatie op met zijn handelen. Een compliment voor deze man uit Capelle aan den IJssel was op zijn plek. Gewoon je zelf zijn en het spel het spel laten dan doe je het goed ,in de ogen van de meeste spelers en ook voor het publiek.

Tweede helft
Quintus moest de druk opvoeren om dichterbij te komen maar Vredenburch kwam met andere gedachten de kleedkamer uit. Het initiatief lag meteen bij de Rijswijkse ploeg van Remco Torken en vlk na rust maakte Bas Visser zijn 2e doelpunt. Na een gruwelijk misverstand tussen een verdediger van Quintus en de keeper Daley le Duc die de teruggekopte bal over zich heen richting zijn doel zag verdwijnen. Bas Visser was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven. 4-1 en de koek was nog niet op. Joey van der Zwan had de 5-1 op zijn schoen maar Quintus doelman Le Duc voorkwam een 5-1 achterstand.

Slotfase:
Vredenburch was ook de tweede helft de bovenliggende partij en Quintus moest lijdzaam toezien dat de 5e plaats op de ranglijst een groot verschil is met de gedeeld koploper. Misschien viel Quintus wel een beetje tegen deze wedstrijd. Er lopen zeker leuke spelers in dat team maar afgelopen zaterdag was de wil om te winnens bij Vredenburch duidelijker zichtbaar dan bij het Quintus elftal. De wedstrijd was sportief en bleef leuk om naar te kijken. De thuisclub nam gas terug en liet Quintus weer wat in de wedstrijd komen. De ploeg van Ramon Hageraats ontbrak het op momenten aan precisie. Vlak voor tijd kreeg de rappe spits Dylan de Brabander van QUintus de bal en hij scoorde fraai met een lage knal, Vredenburch keeper Jay Veerman was kansloos en de stand kreeg een beter aanzien leek het, 4–2. Toch had Vredenburch aanvaller Erwin Kruit het laatste woord, hij maakte zijn tweede goal en de vijfde voor het fris spelende team van trainer Remko Torken. 5–2 is toch wel een grote uitslag te noemen.

5-2 en Vredenburch kwam weer naast FC Zoetermeer op de ranglijst. Na afloop van de wedstrijd gingen alle Vredenburch spelers zoals zij gewend zijn, zittend op de fraaie nieuwe kunstgrasmat dicht bij het Vredenburch publiek, met de handen de lucht in. Dit leverde een daverend en terecht applaus op. Een leuk gezelschap aan spelers heeft Vredenburch binnen te lijnen lopen, ze willen voor elkaar werken en verzaken niet als er eentje minder in de wedstrijd zit. Aan de foto ( onder ) is te zien dat het feest in het clubhuis na de overwinning nog even doorging, en zo hoort het ook. Dit is reclame voor het amateurvoetbal, zo kan het gelukkig ook nog.

Redactie en foto`s : Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten