Vredenburch bereikt na een thriller tegen Zinkwegse boy`s de volgende ronde

Direct na afloop zwaait het massaal opgekomen thuis publiek met zijn allen naar de spits Rico Deekman.

De ontvangst bij Vredenburch was goed verzorgd, beide ploegen hebben ieder 450 spelende leden. Zinkwegse boy`s komt uit Oud Beijerland.En 250 toeschouwers keken naar deze wedstrijd, waar het zonnetje niet ontbrak.

Wedstrijd verloop
De meeste toeschouwers hadden nog geen vaste plaats gevonden op het sfeervolle sportpark Vredenburch of Zinkwegse Boy`s scoorde vlak na de aftrap 0 – 1. En Vredenburch had even nodig om deze snelle achterstand te verwerken. De thuisclub kreeg wat kleine kansjes, de echte overtuiging ontbrak nog. Een pass van Bas van Schendel bereikte Erwin Kruit en die tikte de gelijkmaker tegen de touwen. Vredenburch weer op gelijke hoogte 1 – 1. De ontlading na deze gelijkmaker, binnen het half uur, was groot. Het publiek ging er even goed voor zitten want de wedstrijd werd steeds leuker om naar te kijken. Met aanvallend voetbal probeerde Vredenburch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 35 minuten spelen was het de slimme spits Rico Deekman die zijn ploeg op een verdiende voorsprong zette. 2 – 1 en het slechte eerste kwartier was vergeten.

Op slag van rust nam Vredenburch spits Alex Jacobs een prachtige vrije trap die via de onderkant van de lat weer het veld in stuitte. Hier had Vredeburch de voorsprong voor rust dus kunnen uitbouwen. Het rustsignaal van de uit Katwijk komende KNVB – scheidsrechter Dirk Meijvogel kwam voor beide ploegen goed uit om de puntjes op de i te zetten.

Arbiter Meijvogel floot een perfecte eerste helft en trok die lijn door na de rust. Zijn beide KNVB – assistenten waren met hun vlagsignalen ook foutloos bezig. Het thuis publiek boven aan de tribune, roerden zich verbaal maar wel fair, zij stonden als één man achter de ploeg. Mooi om te zien en te horen.

Gaan de jongens van hoofd trainer Francis Janse er voor zorgen dat de overwinning in Rijswijk blijft was de grote vraag. Al direct na rust combineerde Vredenburch er lustig op los Johny Vergeer tikte de bal in de voeten van Rico Deekman die omspeelde keurig de keeper van Zinkwegsae Boy`s en het was 3 – 1.

Bij de volgende counter was de Vredenburch verdediging even niet attent genoeg en kwam Zinkwegse Boy`s weer dichter bij 3 – 2. We keken met zijn allen naar een leuke amateurvoetbal wedstrijd waar het toch nog alle kanten op kan gaan.

De uitblinker bij Vredenburch spelend met nr. 7 Rico Deekman bezorgde in een aantrekkelijke tweede helft de thuisclub een grotere voorsprong. Het werd volkomen terecht 4 – 2. Het was Deekman zijn derde treffer van deze middag. Met nog een kwartier te gaan, kwam Zinkwegse Boy`s weer dichterbij tot 4 – 3 en diende zich een zinderende slotfase aan. Met kunst en vliegwerk bleef Vredenburch aan de goede kant van de score en kan het zich opmaken voor de volgende ronde.

v.l.nr. De twee doelpunten makers bij Vredenburch Rico Deekman 3 x en Erwin Kruit 1 x