Voorschoten’97 (zat) verliest onnodig van Nootdorp

Nootdorp en V’97 waren gelijkwaardig

Onnodig verlies van Voorschoten’97

Nico Mos

Afgelopen zaterdag stond in de zaterdag 1e klas de streekderby V’97- Nootdorp op het programma. Een wedstrijd waarin veel werd gescoord (2-3), fouten werden afgestraft, maar waarbij uiteindelijk een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven. De thuisclub krijgt wel erg gemakkelijk de goals tegen. Nootdorp staat, op basis van deze wedstrijd (te) hoog op de ranglijst, maar pakken wel hun punten.

Voorschoten – De bal rolde amper of er was een grote kans voor V’97, die werd gemist en in de aanval, die volgde scoorde Nootdorp de 0-1. De klok was amper rond gedraaid. Na 6(!) minuten was het alweer gelijk. Uitblinker Jim v.d. Krogt gaf een slim steekpassje op spits Thom Wijnalda die gemakkelijk kon scoren (1-1). Dit zetje in de rug had de thuisclub nodig om goed in haar spel te komen. V’97 werd ook de (licht) bovenliggende partij, al bleven echte kansen uit. Tot de 20e minuut. Tweemaal bleef de bal vlak voor het doel bij Nootdorp liggen en tweemaal verzuimde Thom Wijnalda om zijn team op voorsprong te zetten. En zoals het zo vaak gaat in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Dat was dus nu ook zo. Een vrije trap, wegens hands, wat m.i. (te) zwaar gestraft was, op 20 meter van het doel van V’97. De bal draaide voor het goal langs, maar de instormende Peter Lomonaco kopt ongehinderd binnen ( 1-2). Ongehinderd, omdat geen verdediger, inclusief doelman, hem geen strobreed in de weg legde.

Terug in de wedstrijd

Na de thee speelde V’97 met een nieuwe rechtsback namelijk Sem Simonis. Die zich direct ook met de aanval ging bemoeien.  Nootdorps linksbuiten A.J. Mercera moest nu achter hem aan in plaats van andersom. Binnen het uur was de stand weer gelijk. Uit een mooie langlopende aanval passt Ronnie Verplancke op Thom Wijnalda, die op zijn beurt Jim v.d. Krogt vond, die uithaalde (2-2). Exact 13 minuten kon de thuisclub dat punt koesteren. Toen kreeg Nootdorp aan de buitenrand van het stafschopgebied een vrije trap. Tot ieders verbazing ging de bal via de 2e paal zo het doel in. Doelpuntenmaker: Dylan Ligeon. Waar was de verdediger die de 2e paal moest dekken? Ondanks aandringen kwam V’97 deze tik niet meer te boven. Na afloop zei trainer Marco Jalink van Nootdorp, dat een gelijkspel de verhouding juist had weergegeven.

Middelmatig

Na afloop wilde uitblinker aan V’97 kant, Jim v.d. Krogt, wel zijn commentaar op de wedstrijd geven: “Met alle respect voor de tegenstanders die we afgelopen week hebben gehad. Naar mijn gevoel worden ze iedere week slechter. En wij zijn nog slechter. Ik kan alleen maar concluderen dat wij veel te veel goals tegen krijgen. We zijn op het moment gewoon een middelmatige ploeg. Wij hebben veel meer kansen gehad en hadden misschien wel kunnen c.q. moeten winnen. We krijgen wel gewoon teveel verschillende type goals tegen en daar valt bijna niet tegen aan te voetballen. Jammer dat mijn goal en assist leuk zijn voor de statistieken maar we verliezen wel onnodig. Ik kan het in het veld goed vinden met Thom Wijnalda, dat klopt. Afgelopen weken zijn er veel blessures geweest, maar individueel hebben we gewoon goede spelers. Misschien is het wel goed dat we nu een verlengde winterstop krijgen”, aldus een realistische Jim v.d. Krogt.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten