november 28, 2022

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag vrouwen

De eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen eindigden in een ruime Haagse zege. Zondag 2 oktober wacht een duel met PSV. Van de 32 eerdere confrontaties in de competitie wist ADO Den Haag Vrouwen er tien te winnen, tegenover zestien nederlagen. Zesmaal deelden beide ploegen de punten. Op 4 maart dit jaar wonnen de groengelen dankzij een doelpunt van Anne Sellies in Eindhoven met 0-1.

PSV kwam dit seizoen nog maar één keer in actie. In de eerste speelronde van de Eredivisie won de ploeg met 1-0 van SC Heerenveen, momenteel goed voor een vijfde plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen versloeg SC Telstar (4-0) en Excelsior Rotterdam (0-6) zonder tegendoelpunt en is samen met Feyenoord, FC Twente, Ajax en PSV nog zonder puntenverlies. Daardoor staat het elftal van Sjaak Polak op de derde plaats.

“Natuurlijk is het seizoen nog jong en moeten we bescheiden blijven, maar we mogen tevreden zijn over onze start. En dat we over twee wedstrijden zo’n doelsaldo hebben, daarmee hebben we onszelf misschien ook wel een beetje verrast,” zegt Nikki IJzerman. “Het is lastig om zo vroeg in het seizoen al iets te zeggen over de onderlinge verschillen. Ik denk dat die dichtbij elkaar liggen, zeker als je kijkt naar de strijd om de derde en vierde plek. Maar dat maakt de competitie alleen maar leuker.”

De 22-jarige voetbalster is bezig aan haar derde seizoen in Den Haag en scoorde tegen Excelsior Rotterdam haar eerste doelpunt van dit seizoen. “Scoren is nooit echt een grote kwaliteit van mij geweest, maar ik ben blij dat ik in ieder geval al een goal heb gemaakt,” zegt de middenveldster, die vorig seizoen drie competitietreffers produceerde. “Het hadden er dit seizoen al meer kunnen zijn, want tegen SC Telstar was ik te slordig in de afronding. Hierin moet ik verbeteren en hopelijk kan ik het aantal van vorig seizoen dan overtreffen.”

Zondag verwacht ze op bezoek bij PSV een zware wedstrijd. “Waar we tegen SC Telstar en Excelsior Rotterdam veel aan de bal waren, verwacht ik dat dit zondag wel anders gaat zijn. Maar we zijn niet kansloos en met die instelling gaan we naar Eindhoven. Als we verdedigend goed staan en aan de bal met lef durven spelen, dan is er veel mogelijk.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 2 oktober gespeeld op De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12 in Eindhoven. Aftrap is om 12:15 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Bron: ADO vrouwen
Foto: Marc Klaui/ADOFans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten