Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag vrouwen

Na drie competitieloze weken hervat ADO Den Haag Vrouwen zondag de Azerion Vrouwen Eredivisie met een bezoek aan PEC Zwolle. Van de 32 eerdere onderlinge competitieduels wonnen de groengelen er twintg, tegenover zeven nederlagen. Vijfmaal deelden beide clubs de punten. Op 1 april 2022 eindigde de vorige ontmoeting in een 2-0 zege. Na de rust zorgden Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen voor de Haagse doelpunten.

In de vorige speelronde boekte PEC Zwolle de eerste zege van het nieuwe seizoen; 1-2 bij SC Heerenveen. Met vijf punten uit zes wedstrijden staat de ploeg op de achtste plaats in de Eredivisie. Na vier duels zonder zege is ADO Den Haag Vrouwen terug te vinden op de zesde plaats met zeven punten uit zes duels. Het elftal van Sjaak Polak zal met de eerste competitiezege in Zwolle sinds 23 augustus 2019 de weg omhoog weer willen vinden. Destijds zorgden doelpunten van Maartje Looijen (2), Marisa Olislagers en Jaimy Ravensbergen voor de 2-4 overwinning.

“We hebben hard doorgetraind en de voorgaande wedstrijd goed geanalyseerd,” zegt Dante Wammes over de afgelopen weken. “We hebben de goede en minder goede punten meegenomen en daarop hebben we getraind. Afgelopen week hebben we ook een goede trainingsweek achter de rug en we zijn klaar voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle.”

Afgelopen zomer kwam de aanvalster over van Excelsior Rotterdam naar ADO Den Haag Vrouwen, waar ze dit seizoen haar Eredivisiedebuut maakte. “Ik heb het super naar mijn zin bij ADO Den Haag Vrouwen. Het voelt als een warme familie, dit heb ik nog niet vaker meegemaakt. Ook ben ik superblij en trots dat ik mijn debuut al zo snel heb mogen maken. Mijn persoonlijke doelen voor dit seizoen zijn om uiteraard nog meer minuten te mogen maken en uiteindelijk belangrijker te gaan worden voor het team.”

Zondag wacht een reis naar Overijssel. “Na drie competitievrije weken hebben wij weer erg veel zin om een wedstrijd te spelen. PEC Zwolle is een voetballende ploeg, maar wij willen zondag zeker voor de winst gaan.”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zondag 20 november gespeeld in bij VV Berkum. Aftrap is om 12:15 uur.

Redactie: Ivo Schimmel
Foto: ADOFans.nl / Marc Klaui

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten