Voorbeschouwing nacompetitie zondag landelijk. HBS start thuis tegen Jos Watergraafsmeer, RKAVV op bezoek bij AWC uit Wijchen

Na de ongelooflijk spannende competitie in de 4e divisie A van het zondagvoetbal, gaan HBS en RKAVV op jacht naar een plek in de 3e divisie. Donderdagavond 1 juni spelen beide ploegen de eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting met als inzet een plek in de finale.

HBS – Jos Watergraafsmeer 1 juni 2023 aanvang 20.00 uur.
Sportpark Craeyenhout
Daal en Bergselaan 1B
2565 AB Den Haag

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar uitkwamen in Den Haag was in het afgebroken seizoen 2019 – 2020. Jos Watergraafsmeer won die wedstrijd met 0-1 en promoveerde dat jaar naar de 3e divisie via de KNVB coronaregel. In die 3e divisie begonnen de Amsterdammers prima in het eerste seizoen, dat ook weer werd afgebroken, maar de jaren erna ging het ieder seizoen een beetje minder. Dit seizoen kon de ploeg niet aan de nacompetitie ontsnappen en moet het knokken voor lijfsbehoud. Met 34 punten uit 32 wedstrijden eindigde de ploeg op de 15e plaats.

HBS begon uitstekend aan het seizoen, wist met behulp van degradant VKW de eerste periode te pakken en stond lange tijd aan kop. Een mindere serie van de Kraaien, (1W, 4G, 1V) zorgde ervoor dat de ploeg in de achtervolging moest. De nederlaag tegen RKAVV, in de slotseconden, werden de Kraaien funest voor de titel. Met een 4e plek op de ranglijst, 56 punten uit 30 wedstrijden heeft de ploeg het echt goed gedaan en kan het zich opmaken voor een op voorhand spannende serie wedstrijden in de nacompetitie.

AWC – RKAVV 1 juni 2023 aanvang 20.00 uur
De Wijchert 1,
6603 AH Wijchen

RKAVV streed tot 1 wedstrijd voor het einde van de competitie om de titel in de 4e divisie A van het zondagvoetbal. Een 1-1 remise bij VOC werd de ploeg fataal en moest het alles op alles zetten de nacompetitie te bereiken. Dat lukt uiteindelijk (weer) in de absolute slotfase van de wedstrijd, ditmaal tegen Hoogeveen. 1-0 en het feest was compleet.

AWC speelde het afgelopen seizoen in de 4e divisie B van het zondagvoetbal. In die divisie werd de ploeg uit Wijchen 9e en dat is voornamelijk te wijten aan de goede start van de competitie waarin het met 22 punten uit 10 wedstrijden de 1e periode pakte. In de 20 wedstrijden er na werden werden nog maar 23 punten gepakt waardoor de ploeg steeds verder wegzakte maar niet gevaar kwam de nacompetitie mis te lopen. Op het oog treft RKAVV een tegenstander die op grond van de ranglijst mogelijk onderschat kan worden, aan trainer Ceccucci de taak dat niet te laten gebeuren.

Programma

1-6-2023
ABe Quick 1887 – Kampong 
BSV AWC – RKAVV 
CHBS – JOS Watergraafsmeer 
DSV Juliana ’31 – VV Baronie 
4-6-2023
AKampong – Be Quick 1887 
BRKAVV – SV AWC
CJOS Watergraafsmeer – HBS 
DVV Baronie – SV Juliana ’31 

Finales op 8 en 11 juni

Winnaar HBS -JOS Watergraafsemeer– Winnaar Be Quick – Kampong
Winnaar RKAVV – AWC– Winnaar Juliana ’31 – Baronie


Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten