Terugblik nacompetitie landelijk amateurvoetbal 29 mei. 4e divisie – 3e divisie, Westlandia onderuit, FC ‘s-Gravenzande wint bij Halsteren

Uitslagen 29-mei-2024 4e divisie – 3e divisie
Smitshoek – AWC1-1
Westlandia – Achilles Veen 0-3
Dongen  – Unitas 1-1
Halsteren – FC ‘s-Gravenzande 2-2

Westlandia – Achilles Veen 0-3
Westlandia verloor met 0-3 van Achilles Veenen dat was niet nodig geweest. De Naaldwijkers speelden een prima wedstrijd maar vergaten zichzelf te belonen tegen een effecties Achilles dat in de 35e minuut op 0-1 kwam. Westlandia kreeg nog genoeg kansen voor rust om op gelijke hoogte te komen maar de bal wilde er niet in. Toen Achilles in minuut 47 de 0-2 scoorde zonk even de moed in de schoenen maar Westlandia pakte de draad weer op maar vergat weer te scoren. Achilles Veen deed dat in de 67e minuut weer. Ondanks grote kansen voor Westlandia veranderde er niets meer aan de score.

Halsteren – FC ‘s-Gravenzande 2-3
FC ‘s-Gravenzande begon ijzersterk aan het duel. Na 4 minuten was het al raak toen een prachtige actie van Twan van Meerten door Sil van Ooijen van achter het standbeen werd afgemaakt. Een geweldige start. Halsteren zat echter niet bij de pakken neer en zette ‘s-Gravenzande onder druk. De thuisploeg kreeg kansen en de gasten kwamen een aantal keer goed weg alvorens in de 20 e minuut de gelijkmaker werd gemaakt. Halsteren leek te hebben wat het wilde en zakte even iets in waardoor FC ‘s-Gravenzande de wedstrijd in handen nam en in de 37e minuut via Stefan Bruijn op 1-2 kwam. Dit was tevens de ruststand. Na rust eenzelfde beeld, FC ‘s-Gravenzande, was sterker en kreeg wat kansen. Na een wat rommelige fase was het toch weer raak voor FC “s-Gravenzande. In de 76e minuut was het Bram Sommeling die met een mooi schot de wedstrijd leek te beslissen. 1-3, een prima uitgangspunt voor de terugwedstrijd in eigen huis. Halsteren legde zich echter nog niet neer en wist in de 79e minuut de aansluitingstreffer te maken. Wat volgde waren ruim 10 hachelijke minuten waarbij FC ‘s-Gravenzande een aantal keer geluk had maar uiteindelijk de overwinning over de streep trok.

Komende zaterdag worden beide returns gespeeld.

Programma zaterdag 1 juni 4e divisie – 3e divisie

Zaterdag 1 juni
Unitas – Dongen 14.00 uur
AWC – Smitshoek 14.00 uur
Achilles Veen – Westlandia 14.30 uur
FC ‘s-Gravenzande – Halsteren 14.30 uur

Zaterdag 1 juni 1e klasse 4e divisie
VELO Almkerk 14.30 uur

Zondag 2 juni 1e klasse 4e divisie
Sportclub Susteren – Wippolder 14.30 uur

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten