Voorbeschouwing nacompetitie 4e klasse – 3e klasse programma dinsdag 14 juni. RVC Celeritas, Vredenburch, BSC’68, Quick Steps en Graaf Willem II VAC moeten weer aan de bak

Dinsdagavond 14 juni is het voor 16 teams weer alle hens aan dek. In een moordend tempo worden de wedstrijden afgewerkt en het lijkt op voorhand een feit dat de meeste brede selectie wel eens ver zou kunnen komen.

RVC Celeritas – VV ‘s-Gravendeel
RVC Celeritas won afgelopen weekend afgetekend met 7-1 van Fc Vlotbrug. Dit was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Dinsdagavond wacht echter een uitdaging van andere orde als ’s Gravendeel op bezoek komt. ’s Gravendeel dompelde MSV’71 in diepe rouw nadat het afgelopen weekend met 1-3 werd verslagen. Een slechte eerste helft werd de ploeg uit Maassluis fataal. Voor de ploeg van Dennis Young zaak om er dus meteen te staan om via de nummer 13 uit de 3e klasse D van afgelopen seizoen de volgende ronde te halen.

SCH’44 – BSC’68
BSC’68 mag dinsdagavond weer vol aan de bak tegen de nummer 2 uit de 4e klasse B SCH’44. De ploeg uit Harmelen won met ruime cijfers van Hazerwoudse Boys (6-2) en blaakt van het zelfvertrouwen. BSC’68 liet afgelopen weekend bij en tegen Teylingen zien dat er meer in had gezeten het afgelopen seizoen. De ploeg van Marco Lange lijkt net op tijd weer de vorm van de 1e periode te hebben gevonden en niets lijkt verder succes in de weg te staan.

SV Gouda – Quick Steps
De wedstrijd tussen SV Gouda en Quick Steps is er een tussen twee herkansers uit de 3e klasse. Gouda versloeg GDA, dat uitgelezen kansen op een beter resultaat niet wist te benutten, en Quick Steps versloeg Meerburg met ruime cijfers (3-0). De ploeg van Eki Korte was het jonge Meerburg op alle fronten de baas en tankte zelfvertrouwen voor het vervolg.

RV&AV Overmaas – Graaf Willem II VAC
Overmaas was onderdeel van een bizar slot van de competitie. In de 4e klasse H werd Hekelingen tweemaal kampioen. Eerste keer was in de laatste speelronde echter werd die wedstrijd ongeldig verklaard. Op 9 juni werd nogmaals van WCR gewonnen met 5-3, kon de vlag in top en werd Overmaas alsnog tot de nacompetitie veroordeeld. De eerste ronde werd TOGB met 6-1 naar huis gestuurd en liet Overmaas zien dat het niet voor niets zo lang meedeed om de titel.

Graaf Willem II VAC won afgelopen weekend met maar liefst 0-9 bij en van Hermes DVS. De Wassenaarse ploeg kende een grillig seizoen maar wisten net op tijd weer de overwinningen aaneen te rijgen om de nacompetitie te halen. We zijn erg benieuwd hoe de krachten zich verhouden tussen Overmaas en Graaf WIllem II VAC.

Vredenburch – Maense
Vredenburch begon de lange reis die nacompetitie heet met een 2-1 zege op VCS. Na een ontzettend spannende wedstrijd was de ploeg van Francis Janse de meeste gelukkige. Afgelopen weekend was zo mogelijk nog spannender toen er met 4-3 van Zinkwegse Boys werd gewonnen. Onder aanvoering van een excellerende Rico Deekman trok de ploeg aan het langste einde en kan het zich opmaken voor de volgende kraker tegen Maense, wederom thuis.

Maense werd het afgelopen seizoen 3e in de 4e klasse G. Het verschil tussen Maense en de uiteindelijke kampioen Victoria’04 was vergelijkbaar met de verschillen tussen Vredenburch en Oliveo/RVC Celeritas die er flink bovenuit sprongen dus schatten wij in dat de krachtsverhoudingen ongeveer gelijk zullen zijn tussen beide ploegen.

Wij wensen alle ploegen heel veel succes op dinsdagavond 14 juni

Programma

RVC Celeritas – VV ‘s-Gravendeel 
CVV Be Fair – Excelsior ’20 
SCH ’44 – BSC ’68 
OHVV – VV WFB 
BGC Floreant – VV Bergambacht 
SV Gouda – Quick Steps 
RV&AV Overmaas – Graaf Willem II/VAC 
Vredenburch – Maense

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten