Voorbeschouwing Nacompetitie Derde Divisie t/m 5e klasse. Programma zaterdag 8 juni

Nacompetitie Vierde Divisie – Derde Divisie

FC ‘s-Gravenzande – Unitas

FC ‘s-Gravenzande heeft zich een prima uitgangspositie verworven door met 2-2 bij Unitas gelijk te spelen. De uitgangspositie had veel beter en eigenlijk moeten zijn als FC ‘s-Gravenzande wat zuiniger met de kansen was omgesprongen. Via doelpunten van Frank Broos en Roy Vermolen nam ‘s-Gravenzande een 0-2 voorsprong en had die nog voor rust moeten uitbouwen naar minimaal 0-4. In de tweede helft kwam Unitas beter voor de dag en wist via Habtemariam en Daan Goes op gelijke hoogte. Unitas rook dat er meer in zat, kreeg ook kansen waaronder een bal op de paal maar het bleef met wat kunst en vliegwerk 2-2.

Zaterdag 8 juni speelt FC ‘s-Gravenzande de return op eigen veld tegen GVV Unitas. Bij een overwinning speelt ‘s-Gravenzande volgend seizoen in de Derde Divisie. Bij een nederlaag gaat de ploeg naar de herkansing voor nog één open plek. Op woensdag 12 juni speelt ‘s-Gravenzande dan tegen de verliezer van de wedstrijd JOS/Watergraafsmeer – HBC Heemstede. Laatstgenoemde won het eerste duel nipt met 2-1. Dit zal één duel zijn. De finale is dan zaterdag 15 juni op neutraal terrein.

Nacompetitie 1e klasse – Vierde Divisie

Wippolder – Valkenswaard; 14.30 uur locatie Sportpark De Watertoren, van Heemstraweg-west 17, 5301PA, Zaltbommel 

Wippolder staat in de finale tegenover Valkenswaard dat afgelopen seizoen 2e werd in de 1e klasse F van het district Zuid 2. Of het iets zegt voor wedstrijden als deze, Valkenswaard eindigde net boven Susteren en tegen die ploeg wist Wippolder in de 1e ronde van de nacompetitie te winnen. Valkenswaard wist in de 1e ronde met een duidelijke 3-0 te winnen van SDC Putten dat in de 1e klasse G van district Oost 1 uitkwam. Wippolder is ten opzichte van vorig seizoen een ronde verder gekomen.

Nacompetitie 2e – 1e klasse

Sv Den Hoorn – Honselersdijk
Wat een prachtig affiche is deze wedstrijd. Het afgelopen seizoen kwamen beide ploegen al tweemaal tegen elkaar uit en beide wedstrijden werden door Honselersdijk gewonnen. In Den Hoorn werd het 0-2 en in Honselersdijk werd het 4-1. Den Hoorn eindigde wel 2 punten boven Honselersdijk op de ranglijst, wist 4 van de laatste 6 wedstrijden te winnen (inclusief nacompetitie) tegenover Den Hoorn dat slechts 1 van de laatste 6 wedstrijden (inclusief nacompetitie) wist te winnen. Een mooi duel tussen twee voetballende ploegen.

HVV – TAC’90
HVV maakt zich op voor de kraker tegen TAC’90. De ‘Kroonleeuwen’ speelden na de degradatie een prima seizoen en wist zelfs tweemaal van de uiteindelijke kampioen VUC te winnen. Het was niet genoeg voor de titel maar met een tweede plek en een periode op zak is het seizoen toch geslaagd. Tegenstander TAC’90 speelde in het begin van het seizoen te veel gelijk waardoor er degradatiedruk op de ploeg kwam te staan. Uiteindelijk besloten club en trainer Arie van der Padt uit elkaar te gaan en nam Rob Gieben het over. Onder zijn leiding wist de ploeg 11 punten uit 6 wedstrijden te halen maar bleken de remises tegen LFC en Die Haghe de ploeg op te breken. Twee goed voetballende ploegen die er ongetwijfels een prachtige wedstrijd van gaan maken.

Finale 15 juni
De finale op 15 juni zal worden gespeeld op neutraal terrein en gaat voor onze regio tussen de winnaars van de wedstrijden Den Hoorn – Honselersdijk en HVV – TAC’90.

Volledige programma

SV Den Hoorn14.30 uur SV Honselersdijk
 VFC14.30 uur VV Brielle
 VV Nieuw-Lekkerland14.30 uur VV Zuidland
 HVV14.30 uur TAC ’90

Nacompetitie 3e klasse – 2e klasse

DHC – Victoria ’04
DHC deed wat niet veel mensen hadden verwacht, winnen bij Slikkerveer. De Delftse ploeg liet prima spel zien bij Slikkerveer en wist door twee doelpunten van Michael van der Ende, waarvan eentje in de slotseconden, de zege te pakken en door te stoten naar de volgende ronde. Tegenstander Victoria ’04 kwam dit seizoen uit in de 3e klasse D en behaalde op ruime achterstand van kampioen HVC’10 de 3e plek op de ranglijst en wist in de 1e ronde van de nacompetitie ook met 2-1 te winnen maar dan van Overmaas. Een cruciaal duel voor DHC dat gewonnen moet worden.

Finale 15 juni
De finale wordt op 15 juni gespeeld en als DHC komende zaterdag weet te winnen van Victoria ’04 wacht in de finale de winnaar van CKC -Rhoon.

Volledige programma

FC Oudewater14.30 uur RKDES
 VV CKC14.30 uur VV Rhoon
 EMM ’2114.30 uur UVS
 DHC14.30 uur SC Victoria ’04

Nacompetitie 4e klasse – 3e klasse

FC Ijsselmonde – Sv Erasmus
Erasmus won in de eerste ronde van de nacompetitie met grote cijfers van Lekkerkerk. Het werd maar liefst 6-0 tegen de 3e klasse ploeg. Tegenstander van komend weekend is Fc Ijsselmonde dat in dezelfde poule uitkwam als Lekkerkerk en door de nederlaag in de laatste competitieronde de nacompetitie in moest. FC Ijsselmonde kwam in de 1e ronde niet in actie.

GSC Esdo – Loosduinen
GSC Esdo en Loosduinen speelden beiden in de 4e klasse C. GSC Esdo werd weliswaar 2e in de poule, kreeg twee punten in mindering en kreeg de vervangende periode van GDA toebedeeld. Loosduinen was de ploeg in vorm in het slot van de competitie, het won 9 van de laatste 11 wedstrijden (inclusief nacompetitie) en lijkt daarmee licht in het voordeel te zijn voor het duel van komende zaterdag. GSC Esdo kwam de 1e ronde niet in actie, Loosduinen wist in Strijen te winnen van de plaatselijke voetbalvereniging.

Maasdijk – Concordia
Maasdijk werd achter FC Zoetermeer 2e in de 4e klasse D. Het bleef het gehele seizoen thuis ongeslagen en maakt zich op voor de wedstrijd tegen Concordia dat door de nederlaag van Blauw Zwart tegen KMD aan rechtstreekse degradatie ontsnapte. Een mooi duel op papier waarbij wij denken dat Maasdijk licht de favorietenrol heeft.

Bergambacht – Vredenburch
Vredenburch pakte een mooie en verdiende zege in de 1e ronde van de nacompetitie. De Rijswijkse ploeg wist bij en van 3e klasse ploeg Naaldwijk te winnen met 1-2 en staat in de volgende ronde tegenover Bergambacht. kwam 1 punt, plus een paar doelpunten, te kort voor de titel en was thuis een lastig te kloppen ploeg. Een mooi meetmoment om de 4e klasse B en de 4e klasse D met elkaar te vergelijken.

Laakkwartier – Meeuwenplaat
Laakkwartier werd in de laatste speelronde afgedroogd door Wilhelmus en moest daardoor op doelsaldo de nacompetitie in. Een onverwachte ontwikkeling voor de ploeg die de laatste jaren wisselvallig presteerde in de nacompetitie. Tegenstander Meeuwenplaat werd 12e in de 3e klasse D en haalde 9 punten minder dan Laakkwartier in 23-24. Of dit iets zegt over de krachtsverhoudingen weten we zaterdagmiddag.

Finales 15 juni
In de finales die op 15 juni gepland staan op neutraal terrein staan de volgende mogelijke wedstrijden gepland.komt de winnaar van
Winnaar Laakkwartier – Meeuwenplaat- Winnaar Maasdijk – Concrodia
Winnaar Bergambacht – Vredenburch – Winnaar Kethel Spaland – ONA
Winnaar FC IJsselmonde – Erasmus – Winnaar GSC Esdo – Loosduinen

Volledige programma 8 juni

FC IJsselmonde14.30 uur SV Erasmus
 Kethel Spaland14.30 uur VV ONA
 VV Zwammerdam14.30 uur VV Zwartewaal
 GSC ESDO14.30 uur SV Loosduinen
 VV Maasdijk14.30 uur Concordia
 VV ‘s-Gravendeel14.30 uur RVC ’33
 RCSV Zestienhoven14.30 uur Altior
 VV Bergambacht14.30 uur KRSV Vredenburch
 HVV Laakkwartier14.30 uur VV Meeuwenplaat
 VV Meerburg14.30 uur SV WCR

Nacompetitie 5e klasse – 4e klasse

Bolnes – Quick aanvang 14.30 uur terrein HVC ’10 in Hoek van Holland
Quick deed het uitstekend afgelopen zaterdag door Hazerswoudse Boys in eigen huis met 3-5 af te troeven. De ‘Haantjes’ gaan komend weekend op het terrein van HVC’10 aantreden tegen Bolnes dat door een thuisnederlaag in de laatste wedstrijd van het seizoen de titel aan SPV ’81 moest laten. Bolnes herstelde zich prima van die nederlaag en versloeg in de 1e ronde van de nacompetitie 4e klasse ploeg SC Woerden. Quick is dus gewaarschuwd.

SVH – Rotterdam United aanvang 14.30 uur terrein HBSS in Schiedam
SVH liet uit bij Semper Altius zien dat top 5e klasse niet wil zeggen dat je van een 4e klasse ploeg zomaar wint. De Wateringers wonnen met 1-3 en dompelden Semper in diepe rouw. Tegenstander Rotterdam United won met 1-5 afgetekend bij en van Quick Steps en dat geeft meteen de kracht aan van deze ploeg die in de 4e klasse E 28 punten behaalde.

Volledig finale programma

SIVEO ’60 RV&AV Steeds Hooger
 SV Bolnes14.30 uur HV & CV Quick
 LSVV ’7014.30 uur IJVV de Zwervers
 Sporting Leiden14.30 uur MSV ’71
 SV Warmunda14.30 uur SV Simonshaven
 VV Linschoten14.30 uur VV Pernis
 SVH14.30 uur SV Rotterdam United
Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten