Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Manon van Raay


Op bezoek bij PEC Zwolle (0-3) wist ADO Den Haag Vrouwen na vier duels zonder overwinning weer drie punten bij te schrijven in de Eredivisie. Dat goede gevoel wil de ploeg vasthouden tegen SC Heerenveen, al voor de 42ste keer de tegenstander in competitieverband. Maar liefst 25 keer trokken de groengelen aan het langste eind, tegenover zes Friese zeges. Tienmaal deelden beide clubs de punten. Vorig seizoen zegevierde het elftal van Sjaak Polak dankzij een treffer van Jannette van Belen in eigen huis met 1-0.

Vorig weekeinde boekte SC Heerenveen thuis tegen Feyenoord (1-0) pas de tweede overwinning van dit Eredivisieseizoen. Met zeven punten uit acht wedstrijden staat de Friese club momenteel op de zevende plaats. Dankzij de derde zege van dit seizoen is ADO Den Haag Vrouwen opgeklommen naar plek vijf met tien punten uit zeven duels. Met de derde thuiszege op rij tegen SC Heerenveen hoopt het elftal de weg omhoog verder te vinden.

“We hebben na een lastige periode drie belangrijke punten gepakt,” kijkt Manon van Raay terug op de vorige wedstrijd. “Dat geeft veel vertrouwen en nu willen wij doorpakken. We kwamen tegen PEC Zwolle onze afspraken na en dat zorgde ervoor dat we weer als een team voetbalden.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen
De 19-jarige spits is bezig aan haar derde seizoen in de hoofdmacht en had tegen PEC Zwolle haar eerste basisplaats in de Eredivisie. “Het was lekker om negentig minuten te spelen. Dat was voor mij de eerste keer, wat het wel speciaal maakte. Ik hoop dat ik dit lekkere gevoel kan doortrekken in de komende wedstrijden.”

Te beginnen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. “Zij hebben een jong, maar goed team. Het is niet voor niets dat ze tegen Feyenoord drie punten hebben gepakt. We moeten dus scherp zijn. Als we als een team spelen en ons niveau halen, verwacht ik dat de drie punten in Den Haag blijven.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op vrijdag 25 november gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Foto Marc Klaui/ADOfans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten