Voorbeschouwing ADO Den Haag vrouwen – Excelsior Rotterdam

Op zondagmiddag 7 mei staat de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen op het programma. ADO Den Haag Vrouwen wil met een goed gevoel afsluiten tegen hekkensluiter Excelsior Rotterdam. Beide clubs speelden vijftien keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Twaalf keer wonnen de groengelen, tegenover slechts één nederlaag. Tweemaal deelden beide elftallen de punten. Eerder dit seizoen kende ADO Den Haag Vrouwen geen problemen in Rotterdam. Dankzij treffers van Jaimy Ravensbergen (2), Daniëlle Noordermeer, Lobke Loonen en Nikki IJzerman, en een eigen doelpunt, werd het uiteindelijk 0-6.

Dit seizoen wist Excelsior Rotterdam nog maar twee wedstrijden te winnen, op bezoek bij VV Alkmaar (1-3) en thuis tegen Feyenoord (1-0). De club, die veel speelsters met een verleden in de Residentie herbergt, zal ook het laatste duel van het seizoen willen winnen om een tweede rode lantaarn op rij nog te voorkomen. Ook ADO Den Haag Vrouwen zal er alles aan willen doen om de tweede zege op rij te boeken. Mocht PSV verliezen bij SC Heerenveen, kan de ploeg nog het laatste Eredivisie Cup-ticket in de wacht slepen. Anders eindigt ADO Den Haag Vrouwen op de huidige vijfde plaats.

“Ik kijk terug op een mooi en goed seizoen, hoewel we wel punten in wedstrijden hebben laten liggen,” zegt Sjaak Polak. “Gelukkig hebben we de tegenslagen goed opgepakt en zijn we doorgegaan waar we mee bezig waren. Alleen hadden we naar mijn mening hoger moeten eindigen op de ranglijst. De nederlaag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker was een klap. Iedereen had het seizoen anders willen eindigen, maar uiteindelijk overheerst de trots.”

Na vier seizoenen stopt hij als hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen. “Ik ben enorm trots op wat we bereikt hebben met het eerste elftal,” blikt Sjaak Polak, die twee jaar geleden met zijn ploeg de finale van de TOTO KNVB Beker haalde, terug op de afgelopen jaren. “We hebben mooie hoogtepunten mogen behalen en dat maakt ook dat ik terugkijk op een geweldige tijd bij ADO Den Haag Vrouwen. Vier jaar lang heb ik alles gegeven, met resultaat. De speelsters zijn verder ontwikkeld, zowel binnen ADO Den Haag Vrouwen als richting de nationale elftallen, en natuurlijk de doorstroom vanuit de eigen jeugdopleiding. Al met al ben ik supertrots dat ik er deel van uit mocht maken. Ik wil dan ook iedereen bedanken waarmee ik heb mogen samenwerken voor de afgelopen vier seizoenen. Ik ga jullie allemaal missen.”

Eerst wacht nog de laatste thuiswedstrijd van het Eredivisie-seizoen, tegen Excelsior Rotterdam. “Het gaat een andere wedstrijd worden dan de uitwedstrijd. Excelsior Rotterdam heeft veel talent in het team lopen. Ze geven altijd 110%, dus we moeten op onze hoede zijn en bovenal er klaar voor zijn.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam wordt op zondag 7 mei gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 14:30 uur. Tickets voor het laatste thuisduel van het seizoen kunnen uitsluiten worden gekocht via: www.adovrouwen.nl/tickets

Bron: ADO Den Haag
Foto: Marc Klaui / ADOFans

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten