Voorbeschouwing ADO Den Haag vrouwen – Ajax

Als een van de vijf clubs is ADO Den Haag Vrouwen nog ongeslagen in de Eredivisie. Zondagmiddag 16 oktober staan twee daarvan tegenover elkaar, als Ajax op bezoek komt in het Bingoal Stadion. Beide ploegen speelden 32 competitiewedstrijden tegen elkaar. Vier keer wonnen de groengelen, tegenover achttien nederlagen. Tien duels eindigden in een gelijkspel. Op 27 september 2019 won de Residentieclub voor het laatst van deze tegenstander. Chasity Grant, nu spelend voor Ajax, zorgde vlak voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ajax wist de twee duels in de Eredivisie tot nu toe winnend af te sluiten. Met zes punten staat de nummer twee van vorig seizoen momenteel op de gedeelde derde plaats. ADO Den Haag Vrouwen staat na drie speelrondes op zeven punten, twee minder dan koploper Feyenoord.

“Wij zijn de competitie goed begonnen en dat geeft vertrouwen en een goed gevoel richting de aankomende wedstrijden,” zegt Lysanne van der Wal (foto). “In de interlandperiode hebben wij niets anders gedaan dan normaal. Elke week zijn wij bezig om beter te worden en de dingen nog beter te doen dan ervoor. Wij zijn een hecht team, waardoor we plezier maken op het veld, maar ook beter willen worden. Dit zorgt voor het goede gevoel dat nu overheerst.”

De 25-jarige verdedigster kwam afgelopen zomer over van landskampioen FC Twente. “Ik ben blij met mijn overstap naar ADO Den Haag Vrouwen. Ik krijg veel vertrouwen vanuit de staf en het team, waar ik heel dankbaar voor ben. Hierdoor kan ik lekker in mijn spel komen. Ik hoop dat ik deze lijn kan doorzetten en wij er met z’n allen een mooi seizoen van gaan maken!”

Over het duel van komende zondag zegt ze: “Ajax is een goed team, dat graag wil voetballen en effectief is voor het doel. Het is een goede tegenstander waartegen wij als team negentig minuten alert moeten zijn. Als wij ons eigen spel spelen met vertrouwen, dan weet ik zeker dat wij het ze moeilijk gaan maken! Uiteindelijk willen we de ongeslagen reeks doorzetten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op zondag 16 oktober gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 12:15 uur. Kaartjes kosten €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen en zijn hier te bestellen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Bron: ADO vrouwen
Foto: Marc Klaui / ADOFans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten