Voorbeschouwing 4e klasse. Programma zaterdag 23 september en zondag 24 september

Fc Oegstgeest – Stompwijk ’92
Na een zinderende finale tegen Laakkwartier zag Stompwijk ’92 de geweldige tweede seizoenshelft niet beloond. De ploeg van Erik van Manen liet in de tweede helft zien dat het in de 3e klasse thuishoort maar moet nu vanuit de 4e klasse proberen de stap terug te maken. Hoe de ploeg ervoor staat zal tegen FC Oegstgeest meteen duidelijk worden.

Programma

VV SJZ – SV Warmunda 14.00 uur 
BGC Floreant – NSV ’46 14.30 uur 
Nicolaas Boys – LV Roodenburg 14.30 uur 
FC Oegstgeest – Stompwijk ’92 14.30 uur 
Sporting Leiden – VV Meerburg 14.30 uur 
MMO – VV Woubrugge 14.30 uur 
Teylingen – AVV Alphen 17.00 uur

BMT – DUNO
Meteen al een topper op de eerste speeldag. BMT, wederom titelfavoriet ontvangt DUNO dat een van de outsiders is voor promotie naar de 3e klasse. Beide teams bleven intact en lijken klaar te zijn voor een nieuwe seizoen in deze leuke 4e klasse.

ODB – Loosduinen
ODB en Loosduinen gaan beiden voor een beter seizoen dan het vorige. Ook met de versterkte degradatie willen beiden ploegen denken aan nacompetitie voor promotie in plaats van degradatie. Met name Loosduinen lijkt kanshebber te zijn op een hoge notering en dat heeft Ronald Paats na het beginjaar goed gedaan. ODB begint met hoge verwachtingen aan het seizoen, een flink aantal teruggekeerde spelers geven aanleiding daartoe. Hoe het uitpakt weten we zaterdag rond half 5.

GDA – SVH
GDA lijkt klaar voor de competitie en de greep naar de macht. Thuis tegen SVH moet de ploeg er meteen staan en moet een veel betere start worden gerealiseerd dan de afgelopen twee seizoenen.

Madestein – Zuid West DH
Madestein en Zuid West DH zijn de grote onbekenden in deze klasse. Beide ploegen kenden een kleine voorbereiding en ook in de beker was er weinig peil op te trekken.

Houtwijk – SV Erasmus
De afgelopen jaren waren dit prachtige wedstrijden waarbij Erasmus niet vaak als favoriet begon maar wel vaak aan het langste eind trok. Dit seizoen is het anders, Erasmus kende een goede voorbereiding, hield de ploeg bijeen en begint tegen het jonge en nieuwe Houtwijk als favoriet.

Quick – GSC Esdo
Twee gepromoveerde ploegen openen tegen elkaar in de 4e klasse. GSC Esdo was vorig seizoen de betere van de twee het afgelopen seizoen. Hoe dat dit seizoen zal zijn weten we zaterdagavond rond 8 uur.

Programma

BMT – HSV DUNO 14.30 uur 
ODB – SV Loosduinen 14.30 uur 
RKSV GDA – SVH 14.30 uur 
SV Madestein – SV Zuid West DH 14.30 uur 
SV Houtwijk – SV Erasmus 14.30 uur 
HV & CV Quick – GSC ESDO 18.00 uur

Deltasport – Vredenburch
De topfavoriet in deze 4e klasse is in onze ogen Vredenburch. De voorbereiding ging prima, het voetbal was bij vlagen al uitstekend en de ploeg lijkt klaar voor de stap omhoog. Deltasport speelde in seizoen 2015 – 2016 nog in de toenmalige hoofdklasse maar is afgegleden naar de 4e klasse. Of de ploeg in staat is de vrije val te stoppen zal snel duidelijk worden.

SEV – SEP
SEV kende een dramatisch jaar, pas op de laatste speeldag wisten de Leidschendammers nacompetitie ontlopen en moest het min of meer opnieuw beginnen. Tegenstander van komend weekend is het Delftse SEP dat uit de 3e klasse degradeerde.

Te Werve – Maasdijk
Als we het over een vrije val hebben dan gaat dit ook op voor Te Werve. De bekerwedstrijd tegen Ajax staat ons nog helder voor de geest echter ging het in de competitie na het bereiken van de 1e klasse in 2017 – 2018 degradeerde de ploeg naar de 2e klasse waarin het een aantal seizoenen bleef. In 2021-2022 degradeerde de ploeg naar de 3e klasse om afgelopen seizoen de gang naar de 4e klasse te maken. Even leek het er op dat de ploeg zou stoppen echter maakte de club een doorstart. Of deze doorstart langdurig is valt te betwijfelen. Een en ander zal afhangen van de prestaties van het vlaggenschip. Tegenstander Maasdijk haalde afgelopen seizoen de nacompetitie na jaren van mindere prestaties. Met Dennis van den Steen aan het roer is er rust en regelmaat, doet de ploeg, net als haar trainer, geen gekke dingen in en rond het veld en zien wij een top 5 positie in het verschiet.

MSV’71 – FC Zoetermeer
FC Zoetermeer start vol ambities en verwachtingen aan het komende seizoen .De uitwedstrijd bij MSV’71 is dan meteen een mooie testcase voor de ploeg. De ploeg uit Maassluis hikt al jaren tegen een toppositie aan en het zou dit seizoen wel eens het jaar kunnen worden. Fc Zoetermeer heeft het materiaal en de organisatie in huis om er een topseizoen van te maken met zaterdag als de start daarvan.

Quintus – DHL
Quintus wist afgelopen seizoen de nacompetitie te ontlopen en trapt zaterdag tegen degradant DHL het seizoen af. De ploeg uit Kwintsheul wil al jaren de stap naar de 3e klasse maken en zal er tegen outsider DHL meteen moeten staan.

RVC Celeritas – VDL
Na het vertrek van Dennis Young moest de Rijswijkse club min of meer opnieuw beginnen. Veel spelers vertrokken, een nieuwe trainer moest proberen een kwalitatief voldoende selectie neer te zetten. Met veel eigen jeugd, een gegeven dat voor iedere club belangrijk is en prioriteit zou moeten hebben, gaat de ploeg vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen.

Programma

SV Deltasport – KRSV Vredenburch 14.30 uur 
SEV – VV SEP 14.30 uur 
HVV Te Werve – VV Maasdijk 14.30 uur 
MSV ’71 – FC Zoetermeer 14.30 uur 
Quintus – SV DHL 14.30 uur 
RVC Celeritas – VDL 15.00 uur

DSS – Voorschoten ’97 zondag
Voorschoten ’97 blijft actief op de zondag en neemt de langere reistijden voor lief. De eerste wedstrijd gaat uit bij DSS uit Haarlem.

Programma

4e klasse C West 1
VV DHSC – TOG 14.00 uur 
DSS – Voorschoten ’97 14.00 uur 
Tos Actief – VV CTO ’70 14.00 uur 
SV BSM – SV Rivierwijkers 14.00 uur 
FC Ankaraspor – HFC Heemstede 14.30 uur 
SV Nieuw-West United – Onze Gezellen 14.30 uur 
Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten