Voorbeschouwing 3e klasse. Programma zaterdag 23 september

Zwammerdam – BSC’68
Zwammerdam ontpopte zich vorig seizoen tot een ware plaag voor de Haagse ploegen. Het maakte gehakt van Te Werve en wist ook Houtwijk, dat niet meer verder wilde spelen na een fout van de scheidsrechter, te verslaan en daarmee promotie af te dwingen naar de 3e klasse. BSC’68 leek kampioen te worden, redde dat net niet maar herpakte zich in de nacompetitie. Een mooi affiche waarin we twee gepromoveerde ploegen met elkaar kunnen vergelijken.

Programma

ESTO – LVV Lugdunum 14.30 uur 
RKDES – RKSV DoCoS 14.30 uur 
RVC ’33 – SV Zevenhoven 14.30 uur 
TAVV – SV Aarlanderveen 14.30 uur 
VV Zwammerdam – BSC ’68 14.30 uur 
Altior – SV Soccer Boys 15.00 uur 
ASC – VV Koudekerk15.00 uur 

Blauw Zwart – Wilhelmus
Het is even wennen dat Blauw Zwart in de Haagse poule zit maar wel heel leuk. De Wassenaarders kenden vorige seizoen een uitstekend jaar en deden lang mee bovenin. Wilhelmus kende een beroerde start, presteerde het om vanuit kansloze positie de nacompetitie te halen maar moest daarna via de nacompetitie de 2e klasse verlaten. Een prachtige wedstrijd tussen twee kanshebbers.

Graaf Willem II VAC – PGS Vogel
Graaf Willem II VAC en PGS Vogel werden vorig seizoen kampioen. Beide ploegen kenden weinig verloop, behielden dezelfde technische staf en zullen beiden op zoek moeten naar de mogelijkheden voor het komende seizoen.

Duindorp SV – Ariston ’80
Zowel Duindorp als Aristin ’80 kenden een uitstekend vorig seizoen. Duindorp ging er in de nacompetitie voor promotie onnodig uit bij CWO en Ariston ’80 verloor na strafschoppen van Zwarte Pijl. De voorbereiding van beide ploegen verliep prima en beide ploegen zijn in onze ogen outsiders voor het komende seizoen.

DWO – Concordia
Het ambitieuze DWO bindt de strijd aan met het gedegradeerde Concordia. De Zoetermeerders kende een goede voorbereiding waarin het steeds een stukje beter ging. Met coach Revi Rosalia heeft de ploeg ambities om richting 2e klasse te gaan en wij denken dat DWO kanshebber is. Van Concordia is het iets lastiger te zeggen. De ploeg kende een wisselvallige voorbereiding en beker competitie en zal meteen moeten aanhaken.

Laakkwartier – Schipluiden
Beide ploegen kwamen vorig seizoen ook al tegen elkaar uit. Schipluiden eindigde net boven de nacompetitie streep, Laakkwartier eronder. Het wonder van Sjaak Polak zorgde ervoor dat Lakwa er in bleef maar met Giovanni Linnenbank aan het roer zijn de resultaten nog niet zoals gehoopt. Schipluiden, met Jeroen Hoefnagel als nieuwe eindverantwoordelijk, kende ook een wisselvallige voorbereiding. Voor beide ploegen geldt dat het beter moet en in onze ogen ook beter kan.

Full Speed – KMD
Full Speed en KMD kenden een rustige transferperiode. Full Speed degradeerde vanuit de 2e klasse en KMD had een wisselvallig seizoen in de 3e klasse. De voorbereiding van beide ploegen liepen nog al uiteen. Waar KMD goed voetbal met resultaat wist te combineren kon Full Speed nog niet brengen wat er verwacht werd. Een mooi duel tussen twee ploegen die willen voetballen.

HMSH – DSVP
HMSH degradeerde uit de 2e klasse en zal het in de 3e klasse ook niet makkelijk krijgen. Tegenstander DSVP had lang zich op een prijs het afgelopen seizoen maar moest in Hillegersberg in de nacompetitie haar meerdere erkennen. Nieuwe rond, nieuwe kansen voor beide ploegen. Wij verwachten dat DSVP ook dit seizoen weer hoge ogen gaat gooien.

Programma

RKSV Blauw-Zwart – VV Wilhelmus 14.30 uur 
Graaf Willem II/VAC – PGS-VOGEL 14.30 uur 
Duindorp SV – VV Ariston ’80 14.30 uur 
SV DWO – Concordia 14.30 uur 
HVV Laakkwartier – VV Schipluiden 15.00 uur 
DSV Full Speed – SV KMD 15.00 uur 
HMSH – DSVP15.00 uur 

CWO – MVV ’27
MVV’27 is weer ingedeeld in een Rotterdams georiënteerde 3e klasse. De ploeg kende weinig verloop en zal zich dit seizoen nadrukkelijker willen bemoeien met de bovenste plekken. CWO degradeerde uit de 2e klasse en lijkt sterk genoeg te zijn om die degradatie na één seizoen weer ongedaan te maken.

DVO’32 – Naaldwijk
Naaldwijk gaat op bezoek bij DVO’32. De Naaldwijkers deden het afgelopen seizoen prima zaken, kwamen nooit in de problemen en hielden de selectie bij elkaar. Hierdoor staat Naaldwijk in deze klasse er op papier prima voor. DVO’32 kende een wisselvallige voorbereiding, verloor daarin van Vredenburch en zal alle zeilen moeten bijzetten is onze verwachting.

HVC ’10- OVV
HVC’1- verloor haar positie in de 2e klasse, weinigen hadden daarmee gerekend, ook binnen HVC’10 niet. Dit seizoen staat in het teken van de terugkeer naar de 2e klasse. Met een selectie die intact is gebleven is die gedachte zo gek nog niet.

Rhoon – Lyra
Met succestrainer Martin de Mooij aan het roer kende Lyra een wisselvallige voorbereiding. De ploeg kreeg langzaam gestalte en lijkt er klaar voor te zijn aan het begin van de competitie. In de minder aantrekkelijke Rotterdamse poule zal het wel aanpoten worden voor de ploeg uit de Lier.

Programma

SV CWO – MVV ’27 14.30 uur 
VV Meeuwenplaat – Excelsior ’20 14.30 uur 
DVO ’32 – VV Naaldwijk 14.30 uur 
Kethel Spaland – VV Vierpolders 14.30 uur 
HVC ’10 – OVV 14.30 uur 
VV Rhoon – VV LYRA 15.00 uur 
SC Victoria ’04 – VV Rozenburg 15.00 uur
Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten