september 26, 2022

Voorbeschouwing 1e en 2e klasse zaterdag. 1e en 2e klasse kennen spectaculaire start.

In de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal, misschien wel de mooiste competitie van de regio, begint het meteen spetterend. DHC ontvangt Den Hoorn en we zijn zeer nieuwsgierig hoe deze ploegen zich tot elkaar verhouden. HVV tegen Honselersdijk is de volgende prachtige wedstrijd. HVV haalde de volgende ronde van de beker daar waar Honselersdijk dat ook deed. Het gepromoveerde HVV tegen het ervaren Honselersdijk.

Nootdorp tegen DSO is ook al zo een prachtige wedstrijd. DSO promoveerde via de nacompetitie naar de 1e klasse, Nootdorp redde het niet in de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie.

UVS, kampioen van vorig seizoen speelt tegen het sterke Valken ’68. UVS haalde fluitend de volgende ronde, Valken ’68 deed dat met een nederlaag tegen FC Boshuizen ook.

VELO tegen VUC is ook een wedstrijd waarin we zeer benieuwd zijn hoe de krachten tussen 1e klasse zaterdag en 1e klasse zondag zich dit jaar gaan verhouden. Beide ploegen bereikte de volgende ronde van de beker alhoewel VELO dat wel heel overtuigend deed.

Forum Sport is in deze klasse wel de ‘oude rot’. Met de teruggekeerde Bas Steffens is de ploeg weer de weg ingeslagen die het een aantal jaren reed. De resultaten zijn nog niet zoals Steffens het wil maar de ploeg komt in vorm. Voor Wippolder, dat zeer overtuigend de volgende ronde haalde een mooie test om te zien waar het staat tegen een van de favorieten.

De laatste wedstrijd van deze ronde is die tussen Die Haghe tegen Voorschoten ’97. Die Haghe redde vorig seizoen het vege lijf, wist de laatste bekerwedstrijd met 10-0 te winnen en lijkt klaar voor de start van de competitie. Voorschoten ’97 redde vorig seizoen promotie naar de 4e divisie niet, wist met 9 uit 3 eenvoudig de volgende ronde te bereiken en lijkt klaar voor komend seizoen.

Programma

 DHC – SV Den Hoorn
HVV – SV Honselersdijk
SV Nootdorp – SV DSO
UVS – Valken ’68
VELO – VUC
SV Wippolder – Forum Sport
SV Die Haghe – Voorschoten ’97

In de 2e klasse E is de vermenging van zaterdag en zondag ook mooi te zien. Dit levert een aantal mooie derby’s op en daar starten we komend weekend al mee. Vitesse Delft, dat een prima seizoen draaide vorig seizoen ontvangt het gepromoveerde FC SKillz. Vitesse won afgelopen zaterdag haar bekerduel tegen Sparta en lijkt net op tijd in vorm te komen voor het nieuwe seizoen.

HMSH, dat niet heel goed gestart is in de beker, ontvangt RKDEO dat in een zware poule de volgende ronde wist te bereiken.

SVC’08 begon de beker slecht tegen UVS, wist daarna tweemaal te winnen en lijkt met zelfvertrouwen aan de uitwedstrijd bij Westlandia te beginnen. Westlandia bereikte ook de volgende ronde door van Hellevoetsluis te winnen, VELO was in deze poule een maatje te groot.

Wilhelmus was kansloos in de beker en lijkt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan, de ploeg kan meteen aan de bak tegen HVC’10 dat in de beker ook niet optimaal presteerde.

CION, dat samen met Honselersdijk de beker overleefde, ontvangt Full Speed waarvoor het bekeravontuur eindigde na een ruime nederlaag bij Den Hoorn.

De laatste wedstrijd in de poule is dit tussen Berkel en VFC.

Programma

CVV Berkel – VFC
Concordia – SV CWO
HMSH – RKDEO
Vitesse Delft – SSA FC Skillz Wateringse Veld
RKVV Westlandia – SVC ’08
VV Wilhelmus – HVC ’10
CION – DSV Full Speed

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten