Voorbereiding seizoen 2022 – 2023 deel 18. Wilhelmus met veel nieuwe gezichten naar de 2e klasse zaterdag

Bij Wilhelmus ziet de selectie er vanaf 30 juli duidelijk anders uit dan het afgelopen seizoen. Naast de doorstromende jeugdspelers zijn er ook versterkingen van buitenaf die het aantal vertrekkende/stoppende spelers vervangen en de selectie een nieuwe impuls geven

Nieuw

Ipharaim Chtatou (Laakkwartier),

Robbie Boere en Desley Rodenburg (beiden Quick Steps),  

Bhodi Streekstra (Forum Sport O23)

Doelman Philip Kooper (Forum Sport 2e)

Ismael el Bouazati (SDV),

Kevin Adebesin (FC Skillz),

Noah Sariojojo (DHC),

Boyd Roodnat (RKAVV),

Boris de Haan (Amerika; daarvoor HVV)

Phiras Chehoudi (Die Haghe)

Vertrokken:

Thomas Dijkstra (Full Speed)

Ruben Gyamfi (Forum Sport)

Jasper Wartna (lager voetballen)

Bud de Bree en Silvano Tarantino (beiden Wippolder)

Sven van Noppen (RKDEO)

Sjoerd Dekker (Bali; geen club)

Kevin Besamusca (stopt)  

De nieuwe hoofdtrainer van Wilhelmus Ramon van Steekelenburg kan de drukke overschrijvingsperiode wel verklaren: “Het afgelopen seizoen speelde Wilhelmus vooral in de tweede seizoenshelft wegens blessures en vertrekkende spelers bijna structureel met spelers uit de O23, JO19 en JO17. Het was wel duidelijk dat er iets moest gebeuren deze overschrijvingsperiode. Ik ben namelijk van mening dat de zaterdag 2e klasse sterker is dan de zondag 2e klasse. De laatste paar jaar spelen onze hoogste jeugdteams vrijwel allemaal landelijk divisievoetbal, maar alleen talentvolle spelers uit de jeugd is in mijn ogen niet voldoende voor de zaterdag 2e klasse.”

Van het huidige elftal bleven Cedric Aké, Matthijs Wartna, Jake Smart, Amit Jagai, Yuri Bruno, Nick Hendickse, Mike Veltman en Remy Kant.

Daarnaast heeft Kevin van der Poel bij mij aangegeven dat hij eerst wil aankijken hoe hij er fysiek voorstaat in de voorbereiding. Verder kampt zijn broer Dennis van de Poel met een ernstige blessure aan zijn knie. Op de overschrijvingsdag kwamen Phiras  Chehoudi en Boris de Haan nog op de valreep naar Wilhelmus. Chehoudi is spelbepalend, heeft scorend vermogen en heeft op 1e klasse niveau bij Die Haghe zijn kwaliteit bewezen.

Boris de Haan heeft net als Boyd en Ismael een (jeugd)verleden bij Wilhelmus en speelde bij HVV voordat hij een tijd naar Amerika ging. Hij komt omdat Sven van Noppen nog last-minute vertrok naar RKDEO en dit is geen overbodige luxe gezien ook het wegvallen van nieuweling Desley Roodenburg die onlangs tijdens de nacompetitie met Quick Steps de kruisbanden in één van zijn knieën scheurde.

De keeperstrijd wordt ook een interessante bij Wilhelmus.

Keepers Robbin van Nunspeet, Tom Ebens en nieuweling Philip Kooper gaan namelijk concurreren voor een plek onder de lat in Wilhelmus 1.

“Ik ben blij met de selectie en trots op de technische staf die dit met elkaar heeft weten te realiseren. De jeugd krijgt een belangrijke rol in de toekomst van Wilhelmus en aangevuld met de huidige selectiespelers en versterkingen van buitenaf denk ik dat we een brede selectie hebben waarbij de samenwerking tussen het eerste, het tweede en de o23 erg belangrijk wordt. Daarnaast hebben we ook een talentvolle o19 die ook een belangrijke rol heeft.”

Wilhelmus begint de voorbereiding op 30 juli en heeft het onderstaande oefenprogramma op de planning staan.

Oefenprogramma:

Zaterdag 13 augustus 14:30          Toernooi          vv Wilhelmus – VFC zaterdag

Dinsdag 16 Augustus 20:15           Oefenwedstrijd      vv Wilhelmus – Madestein

Zaterdag 20 augustus 14:30          Toernooi          vv Wilhelmus – sv Loosduinen

Zaterdag 27 augustus 14:30          Toernooi           vv Wilhelmus – Den Hoorn

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten