Vitesse Delft wint ruim van DoCoS

Op een zonnige voetbaldag in Leiden wist Vitesse Delft met 4-0 van DoCoS te winnen. In de eerste helft met een lekker zonnetje maar wel een guur windje, wees niets op een 4-0 overwinning voor Vitesse. Het speelveld was overigens, logisch in deze tijd van het jaar, nog niet echt in haar beste doen en beide teams hadden dan ook de nodige moeite de bal onder controle te houden. In de eerste helft had Vitesse wel wat vaker de bal in bezit maar het bleef geregeld bij simpele activiteiten en bij het fluitsignaal voor de pauze halfweg, stonden er nog steeds twee hatelijke nullen op het scorebord.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of het eerste doelpunt viel! Een prachtige lange pass van Sjoerd van der Kolk op Koen de Vries in de 51e minuut kwam goed op de gewenste plaats aan en in één beweging draaide Koen met de bal in de goede richting en scoorde 0-1! Het begin!

Tussendoor was er in de 62e minuut een merkwaardig geval toen Vitesse opnieuw bleek te scoren maar de keeper van DoCoS opeens tevoorschijn kwam en de ingeschoten bal ving, vervolgens snel weg liep. De scheidsrechter ging kijken wat er precies gebeurd was, misschien kwam de keeper van achter de doellijn naar voren, maar uiteindelijk werd besloten dat dat niet het geval was geweest. Nu werd het weer een wat slordiger wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten.

Maar er zat toch nog meer leuks in de resterende minuten voor Vitesse. In de 75e minuut was er een goede aanval die op mooie wijze werd afgerond door de inmiddels ingevallen Mark de Graaf, 0-2 en de wedstrijd leek min of meer gespeeld. Dat werd nog duidelijker in de 77e minuut toen Norvin Mercera keurig afronde 0-3! En alsof het nog niet genoeg was werd in de 85e minuut een laatste succesje geboekt door een goed afgewerkte aanval van Gigi Vermeer, die als resultaat de 0-4 liet noteren.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten als we de eerste helft als eerste gezicht beschouwen en de tweede helft als tweede gezicht. Gezien de jeugdigheid van de ploeg van deze middag mogen we wel vaststellen dat er een goede wedstrijdmentaliteit heerst en dat de gemiddelde leeftijd van deze selectie nog wel een tijdje sterker en sterker zal kunnen worden! In elk geval een bron van goede hoop!