Vita Lorente: “Komend seizoen is niet te vergelijken met afgelopen seizoen, er zijn misschien wel 10 favorieten

VIta Lorente aandachtig in actie

Vita,
hoe was je vakantie?

Vakantie was heerlijk. Lekker met het gezin naar de familie in zuid Spanje.

In hoeverre was je alweer toe aan het nieuwe voetbalseizoen?
Ondanks dat we een geweldige zomer hebben gehad ging het op een gegeven moment wel weer kriebelen. Helemaal toen de eerste trainingen dichterbij kwamen. De eerste week hebben Mark, Rob en Fred opgepakt, toen ik nog in Spanje zat. Als je dan met elkaar belt en appt, en je hoort hoe enthousiast iedereen is. Dan komt dat goede gevoel vanzelf.

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
Het is een lang, zwaar en sportief teleurstellend seizoen geweest, dat we uiteindelijk positief hebben afgesloten. In moeilijke tijden leer je vaak je vrienden kennen. Zo ook als trainer. Toen we de eerste seizoen helft top 3 speelde was alles geweldig. Toen we na de winterstop te maken kregen met blessures en een te smalle selectie werd het moeilijk. Dan vindt iedereen er wat van. Binnen en buiten de club. Gelukkig zijn er toen bij PGS Vogel een aantal mensen opgestaan die hun schouders eronder gezet hebben. Gezamenlijk hebben we een plan gemaakt om PGS Vogel naar een hoger plan te tillen. Als ik nu zie hoe hard er op de achtergrond gewerkt wordt en hoeveel er al in positieve zin is veranderd. Dan kan ik daar alleen maar van genieten. Maar we zijn er nog lang niet!

PGS Vogel kent tot nu toe een prima voorbereiding, zijn daar al verwachtingen aan te verbinden?
4 potjes winnen tegen vijfde, vierde en een derde klasser geeft het gevoel dat we goed bezig zijn en vertrouwen. Maar zegt natuurlijk nog niks. De enige verwachting die je er aan mag verbinding is dat we al vier weken hard werken en vooral heel veel plezier met elkaar maken. Daar staat PGS Vogel voor. En we zijn van plan om deze lijn het hele seizoen door te trekken. Waar we uiteindelijk eindigen zien we wel.

Komend seizoen zit je weer in een zware poule, zie jij uitgelezen favorieten en kun je uitleggen waarom?
Dit seizoen is niet met vorig seizoen te vergelijken. Toen wist je dat er een aantal zwakke tegenstanders bij zaten. Dit seizoen is dat zeker niet het geval. Het is een geweldige poule met bijna alleen maar derby’s. Bijna elke tegenstander hebben we wel een verleden mee. Dat leeft nu al. Dan hoef je als trainer niemand te motiveren.

Of ik uitgelezen favorieten zie? Ik denk dat ik wel 10 favorieten zie. GDA, Erasmus, VCS, Vredenburch, Quintus, ODB hebben het vorig seizoen allemaal goed gedaan en om de prijzen mee gespeeld. Loosduinen, Quick Steps en Duno komen uit de derde klasse en zullen zo snel mogelijk terug willen. Bij Semper en BMT zijn een aantal goede spelers terug gekomen. Al met al een geweldige poule. We kunnen niet wachten om te beginnen.

De transferperiode was rustig, ben je tevreden over de mutaties?
Belangrijkste is dat er op doelman Milan Brakel nagenoeg niemand weg is gegaan. Daar hebben we een goede vervanger voor terug gehaald. Alle langdurig geblesseerde spelers zijn weer fit en een aantal jongens van 2 zijn aangesloten bij de selectie. Ook zijn wat jongens terug gekomen die de gezelligheid van PGS Vogel miste.

Verschil met vorig seizoen is dat onze selectie nu een stuk groter en stabieler is. Tot nu toe ziet dat er geweldig uit en er moeten nog een paar nieuwe jongens aansluiten die nog op vakantie zijn.

De bekercompetitie gaat weer starten, zie je dit als iets serieus of een verlenging van de voorbereiding?
De bekercompetitie zijn 3 oefenwedstrijden waar we geen scheidsrechter voor hoeven te regelen. Het enige verschil is dat de competitie steeds dichterbij komt. Dan moeten we er staan. Dus met de beker een goed gevoel creëren is natuurlijk wel belangrijk.

Wat zijn de doelstellingen voor PGS Vogel?
Zoals mijn doelstelling altijd is. Hard werken en plezier maken. Waar we dan eindigen dat zien we wel.
We willen met PGS Vogel stappen maken. Niet alleen op het veld maar binnen de hele organisatie. Daar wordt kei hard aan gewerkt en ik denk dat PGS Vogel een mooie tijd tegemoet gaat.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten