Video | SV Houtwijk kan het niet bolwerken tegen een beter spelend Sportclub Monster

11 jaar geleden speelde Houtwijk voor het laatst tegen SC Monster. Toen werd het bij Monster 1 – 1 en thuis was er een 2 – 1 winst voor Houtwijk. Nu een ander jaar en compleet andere teams staan er binnen de lijnen. Onder de toeschouwers uit Monster na een lange tijd van afwezigheid de voormalig voorzitter van Houtwijk Theo Tetteroo die met voetbalvrienden een praatje heeft gemaakt.

Het bestuur van SC Monster was goed vertegenwoordigd, ook het ADHC vaardigde een fotojournalist af naar het Rijnveld sport complex voor de topper in 3e klasse B. SC Monster staat op punten ruim voor op de nr. 5 van de ranglijst sv Houtwijk.

Bestuurlid technische zaken John Tiemens had weer een keurig programma boekje met kleurenfoto`s gemaakt en afgeleverd in het clubhuis. Een uitgave waar het bestuur van Monster onder de indruk was.

Wedstrijdverloop
Houtwijk had in de 2e minuut al op voorsprong kunnen staan, Kubilay van Oosten gaf een voorzet op het doel van Monster en de lange keeper Jan Willem Broch haalde de bal met zijn handen net onder de lat vandaan. Pech voor Houtwijk was dat de ploeg behoorlijk gehavend aan het duel begonnen was door de blessure van topscorer Kadir Narsen.

Uit een aanval van monster kopte spits Jordy van Maanen de bal richting het Houtwijk doel maar de in vorm zijnde keeper Donny Jansen redde knap met zijn schouder. Uit de rebound kopte Keke Stam naast het Houtwijk doel. Monster zat goed in de wedstrijd en staan daarom ook bovenaan in deze leuke derde klasse.

Houtwijk liet zich ook niet onbetuigd, de robuuste Danny Fens ging mee naar voren schoot op het doel maar zijn schot miste kracht.

Direct aan de overkant miste Monster spits Ramon Bruers een flinke kans en kort daarna sloeg Houtwijk keeper Donny Jansen de bal knap met twee vuisten buiten zijn 5 m. doel gebied.

Houtwijk kwam via een vrije trap van Sinan Ocal op voorsprong, zijn schot werd los gelaten door de keeper Jan Willem Broch van Monster en Jesse Smit zette Houtwijk op een niet verwachtte voorsprong 1-0. Dit was tevens de ruststand werd. Vlak voor rust was er tevens wat irritatie tussen enkele spelers van beide ploegen er werd een vuurtje opgestookt waar de wedstrijd en publiek ook om vroeg. De belangen die op het spel stonden waren groot.

En de 20 jarige KNVB – scheidsrechter Raf Wieman stond tussen de grote jongens keurig zijn mannetje. Monster kwam beter en effectiever uit de kleedkamer dan Houtwijk na de thee. Binnen 4 minuten maakte de grote man bij Monster deze middag Jesper Warbout gelijk en scoorde Jordi van Maanen de tweede goal voor Monster. De tweede was een fraai hakje en Houtwijk stond na de twee dreunen vlak na rust met 1-2 achter. Uiteraard een domper voor het team van Richard Douw dat deze dompers als team even moest verwerken.

Monster liet Houtwijk niet meer in de wedstrijd komen, weer was het Jordi van Maanen van Monster die de 1 – 3 op zijn schoen had echter was er een schitterende redding van Houtwijk keeper Donny Jansen die dat voorkwam.

Met nog 20 minuten op de klok moest Houtwijk proberen het tij te keren, de ploeg was gewoonweg beter en gaven Houtwijk niet de tijd terug te keren in de wedstrijd.

Het team van Monster speelt al diverse jaren in de zelfde opstelling en etaleerden dat voornamelijk na het rustsignaal. Toen Jesper Warbout een 1–3 op het score bord liet verschijnen was de wedstrijd gespeeldt. Vrij vlot achter deze derde treffer maakte Thijme van der Arend Monster er 1 – 4 van. Dit was tevens de eindstand.

Na afloop bleek dat zowel Naaldwijk als Lyra verloren hadden, de twee concurrenten van Monster. Het was dus dubbelfeest voor de gedoodverfde titelkandidaat.

KNVB – scheidsrechter Raf Wieman ( 20 ) uit Gouda is een talentje in de dop. Hij was niet onder de indruk binnen de lijnen en bij een enkele incidentje na trad hij verbaal er goed tegenop. Een mooie toekomst voor deze scheidsrechter die regelmatig in de derde klasse fluit en af en toe ook een een aanstelling krijgt van de KNVB om een tweede klasse team te mogen leiden.

Op de vraag hoe ij op de wedstrijd terugkeek zei Wieman “ik heb een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Het was soms een moeilijke wedstrijd maar ik ben tevreden”

Man van de wedstrijd aan Houtwijk zijde was keeper Donny Jansen.

Volgende week de competitie wedstrijd Houtwijk 1 tegen Naaldwijk 1 om 14.30 uur.
Redactie en foto`s: Peter Grootscholten