Video|Dennis Young , met RVC Celeritas in finale nacompetitie. “We hebben laten zien dat niets onmogelijk is”. Doelpunten uit bizarre wedstrijd

Dennis,
hoe is het met je na dinsdagavond?
Het gaat gelukkig goed, maar ach wat een avond was dit zeg!

Hoe heb jij de wedstrijd beleefd vanaf het moment dat de 3-0 er maar niet in wilde?
We speelde een sterke wedstrijd en hadden vv Gravendeel aardig in de tang. Onze tactiek pakte uit, maar dan moet je ECHT meer doelpunten maken om zo’n wedstrijd definitief op slot te gooien. En als dat niet lukt, meer balbezit houden. Het liep anders.

De 1-0

Dan wordt het 2-3, zie je dan de droom instorten of heb je altijd hoop gehouden?
Natuurlijk op dat moment vraag je wel af of dit het dan is… bevriezen heeft dan geen zin! Er moet dan iets gebeuren en opgeven doe ik nooit en gelukkig mijn jongens al helemaal niet! De boel direct omzetten en de jongens in hun kracht laten komen, dan verandert Joey Klijn van verdediger, keeper tot aanvaller en scoort in de laatste seconde de 3-3!! Verlengen, we leven dan weer….

De verlenging is een van de meest bizarre van de afgelopen jaren, met tien man, geen keeper en dan door een eigen goal winnen. Heb je zo een verhaal eerder gehoord?
Met wat er dan tot op dat moment is gebeurd zei ik tegen mijn jongens dat dus alles kan en dit een heel gek avondje word. Giovialli Serbony, die ijzersterk speelde en zijn rol als aanvoerder prima invulde, sprak de jongens ook toe. Het geloof was er maar met 10 man en weer achter komen weer gelijk en langszij ….. nee ja in een boek met superhelden misschien….

4-4 RVC Celeritas

Ben je tevreden over het vertoonde spel?
Wij moesten simpelweg meer doelpunten maken uit alle kansen, dan win je met 4 of 5-0. Dat neemt iedereen zich kwalijk. Het resultaat staat er en de manier waarop is uniek en maakt de ploeg mentaal sterker. Los van dat domineerde we eigenlijk de hele wedstrijd.

Komend weekend de finale, tegen Excelsior ’20 dat in seizoen 2006 – 2007 in de hoofdklasse op zondag speelde. Wat weet je van deze ploeg?
Ik weet dat het de laatste obstakel is naar de derde klasse. Hier en daar vraag ik en lees ik wat. We gaan van onze eigen krachten uit.

Excelsior ’20 werd 4e in de 4e klasse G, net als FC Maense op een straatlengte achter de kampioen. Nu won Maense met ruime cijfers van Vredenburch. Hoe kijk jij naar deze ploeg qua sterkte?
Geen idee. Ze willen ook naar de derde klasse, net als wij! Over andere ploegen kan ik niet veel zeggen, ik ben alleen maar met Celeritas bezig.

Promotie is binnen handbereik. Je keeper heeft rood gekregen en is geschorst, hoe ga je dit oplossen?
We zullen aantreden met een andere keeper uit de selectie. Morgen kijk ik op de training wie dat gaat worden.

De ontlading was bizar groot, wat kwam er allemaal bij jullie naar boven?
Voornamelijk trots en het gevoel dat soms het onmogelijke mogelijk is. Blijven geloven en met elkaar zij aan zij staan heeft ons ver gebracht. We zijn dankbaar dat we deze finale mogen gaan spelen, dat gevoel kwam voor mij in ieder geval naar boven.

Is iedereen fit voor zaterdag?
Dat weet ik morgen, maar ik denk het wel!

Weet je al waar het duel wordt gespeeld?
Nee nog niet

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten