Video| Wippolder verovert koppositie

Wederom een enerverende wedstrijddag vandaag. Bovenin deze zondag tweede klasse is het erg spannend met HVV en Wippolder dat strijden om het kampioenschap en Antibarbari en RKDEO die hopen op misstappen en gaan voor een plek in de nacompetitie.

Op een zonnig sportpark aan de vliet in Voorburg trapte Wilhelmus en Wippolder af voor wedstrijd nummer 21. Wippolder nam direct het heft in handen en Wilhelmus speelde compact en ga goed weerstand. Waar Wippolder de eerste paar kansjes kreeg was het in de 8e minuut echter Wilhelmus dat via Aké brutaal de 1-0 voorsprong nam. Een dompertje voor de mannen van trainers Mark Moen en Sandro Tarantino. Ondanks de achterstand werd er niet getreurd en bleef de ploeg geduldig rondspelen en op zoek naar de openingen.

Zo’n tien minuten na de openingstreffer wist Wippolder al op gelijke hoogte te komen. Ricardo van Heyst wist goed door te zetten en op te komen en leverde een puike crossbal af richting de diepgaande Uythof. Uythof aarzelde niet en legde de bal direct door voor het doel waar de meegelopen goalgetter Anthony Sintniklaas de bal keurig en hard hoog in het doel plaatste, 1-1

Hierna was het met name Wippolder dat balbezit had en goede aanvallen op wist te zetten. Een aantal keren was de eindpass echter niet zuiver genoeg maar een aantal keren werd er voor het doel niet zuinig genoeg omgesprongen met de kansen. Luisman, Prade en Krassenburg kwamen net te kort om een doelpunt bij te kunnen tekenen. Wilhelmus wist er twee keer goed uit te komen in de eerste helft. Eén keer dacht met aan een penalty en de andere keer werd over het doel van Dion de Jong geschoten.

Met de wetenschap dat koploper HVV het moeilijk zou krijgen tegen het goed spelende RKDEO werd er aan Wippolder zijde al in de rust aanvallend gewisseld. Belangrijke pionnen Tettero en Prade werden naar de kant gehaald en er werd meer creativiteit en snelheid ingebracht met Casper Spaan en Domenico de Vree. Wilhelmus werd meer teruggedrongen ,

Wippolder ging slordig met de mogelijkheden om en Wilhelmus kreeg in de omschakeling meer ruimte om wat terug te doen. Naar mate de wedstrijd vorderde nam de spanning toe en moesten de spelers , mede ook door het warme weer, op hun tandvlees verder. De stand bij RKDEO-HVV kwam door (2-1) en bij Wippolder werd alles uit kast gehaald om het gelijkspel om te buigen in een voorsprong. Marco van Trier en Lorenzo Dijksman werden in de ploeg gehad voor meer power en doelgerichtheid. De wedstrijd liep richting laatste fase en waar veel mensen dachten dat een doelpunt niet uit kon blijven voor Wippolder leek de tijd bijna verstreken. Een gelijke stand aan kop zou hiermee de spanning verder opvoeren bovenin echter gebeurde er de laatste vijf minuten nog van alles. Na een aanval van Wippolder counterde Wilhelmus en wist het strafschopgebied in te duiken. Van Noppen kwam naar binnen en schoot in maar de bal ging via de ene paal over de doellijn naar de andere paal en werd hierna weggewerkt door Colin Venema.

Wippolder kwam met de schrik vrij maar herpakte direct en begon met het opzetten van een nieuwe aanval. Dat uitgerekend de invallers Spaan en van Trier belangrijk bleken daar stond niemand van te kijken. Spaan zette zelf een aanval op en liep richting strafschopgebied. Hij zocht en vond Marco van Trier die als aanspeelpunt de bal goed weghield van de tegenstander en opzij legde terug op de doorgelopen Spaan. Spaan zijn inzet leek in de korte hoek in het doel te verdwijnen maar belandde uiteindelijk in de rechter hoek waardoor zowel keeper als verdediger geklopt waren en de 1-2 op het scorebord gezet kon worden.

De 1-2 met mooi commentaar

De laatste minuten moesten de rijen gesloten blijven en lukte het de Delftenaren deze belangrijke drie punten te pakken en de negende opeenvolgende winst partij bij te schrijven. Met deze winst en het verlies van koploper HVV werd bovenin stuivertje gewisseld en staat Wippolder nu , met nog 3 wedstrijden te gaan, bovenaan de tweede klasse D.