Video | Nabeschouwing ADO Den Haag – NAC Breda

ADO Den Haag versloeg zaterdag 14 mei in eigen stadion NAC Breda: 2-1. De ploeg van trainer Giovanni Franken won met dezelfde cijfers als in de uitwedstrijd in Breda. Door deze resultaten is ADO Den Haag door naar de halve finale van de play-offs. Na een 0-0 ruststand in Den Haag zorgde een eigen doelpunt van NAC-speler Dion Malone voor een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Twee minuten later verdubbelde Dhoraso Klas de score: 2-0. Ezechiel Banzuzi kon in de blessuretijd enkel nog de eer redden voor NAC Breda: 2-1.

Na de wedstrijd tegen NAC Breda spraken wij met trainer Giovanni Franken (“Ik vond dat het middenveld versterkt moest worden”) en voetballer Amar Catic (“Eindhoven mist snelheid en dynamiek”).

ADO Den Haag treft in de volgende ronde FC Eindhoven, dat De Graafschap uitschakelde. De eerste wedstrijd in Doetinchem eindigde in een 1-1 gelijkspel. In Eindhoven won de thuisploeg met 3-1 van de Superboeren. De andere halve finale gaat tussen Excelsior Rotterdam en een ploeg uit de eredivisie. Of dat Willem II, Fortuna Sittard of Sparta Rotterdam wordt zal zondag 15 mei bekend worden als de laatste speelronde van de eredivisie erop zit.

Het eerste treffen tussen ADO Den Haag en FC Eindhoven is op komende dinsdag 17 mei in Den Haag. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Zaterdag 21 mei om 16.30 uur speelt ADO Den Haag de terugwedstrijd in Eindhoven.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Interviews: Rob Blankenstein