Video | Eerste drie punten een feit voor PGS/Vogel

Na het onnodige verlies van vorige week, was het aan PGS om op sportpark Ockenburgh tegen Laakkwartier de eerste overwinning veilig te stellen. Laakkwartier dat haar eerste wedstrijd wel won, was wel een geduchte tegenstander. Met veel afwezigen door o.a. vakantie en festivals, ging PGS met een op sommige plekken geïmproviseerde opstelling het veld in. Djamel Boerstra keerde daarentegen weer terug in het elftal, nadat hij afwezig was vorige week.

PGS begon voortvarend, want al binnen 4 minuten lag de 1-0 er al in. Een bal achter de verdediging van Danny Plugge, zorgde ervoor dat Djamel Boerstra één op één kwam met de doelman en hij faalde niet. De bal verdween in de verre hoek en PGS had de start waar ze op hoopte. Nog binnen het kwartier kon de voorsprong uitgebreid worden door Rik van de Graaf, op aangeven van Mario van Duinen. Een paar minuten later kwam Laakkwartier al terug in de wedstrijd. Een ogenschijnlijk gevaarloos schot werd niet goed gepakt door keeper Vlad Brytkovskyy, en kon in de rebound ingeschoten worden door de spits van Laakkwartier. Het doemscenario van vorige week schoot al een beetje door de hoofden. Het zal toch niet?

Maar zover kwam het nog niet. PGS bleef doorgaan en keihard strijden met z’n allen en dit resulteerde dan ook weer in een ruimere voorsprong. Een vrije trap van Danny Plugge spatte op de onderkant van de lat uiteen en belandde bij Djamel Boerstra. Hij kon nog opzij koppen, waardoor Mario van Duinen zijn goaltje kon maken, 3-1. Dit kon toch bijna niet meer mis zou je denken. Maar dan vlak voor rust. Twee bijna identieke momenten zorgen ervoor dat Laakkwartier volledig terug komt in de wedstrijd. Door twee te korte terugkopballen kon Laakkwartier twee keer vrij voor de keeper inschieten. De cadeautjes werden uitgepakt en zo stond het op slag van rust ineens 3-3. De neutrale toeschouwer de grote winnaar zeggen ze dan wel eens, maar voor PGS toch wel een dreun. Vorige week werden de goals ook al zo makkelijk weggegeven.

Zonder wissels begon PGS aan de tweede helft. En weer begon PGS goed. Djamel Boerstra kon aan de linkerkant van het veld een solo inzetten en deze eindigde met een bal in het net. Zijn tweede van de middag en PGS weer op voorsprong. Tijd om er nu wel volwassen mee om te springen. De tweede helft voelde aan als een eeuwigheid, zonder echt grote kansen aan beide kanten. PGS kon standhouden, maar er werden heel wat minuten bijgetrokken. In de blessuretijd kon PGS er nog één keer uitkomen. Djamel Boerstra met een fantastische actie op rechts kon de bal voor de goal krijgen. De ingevallen Max de Bruijn kon de bal terugleggen op Danny Plugge, die zijn tweede van het seizoen kon maken. Loon na heel hard werken. PGS kon zichzelf deze week wel belonen, waar het dat vorige week naliet. Vooralsnog blijkt dat PGS heel goed meekan in de derde klasse. Volgende week gaan we op bezoek bij Blauw Zwart, die deze week ook zijn eerste drie punten pakte.

Redactie en video’s: PGS Vogel
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten