Verburch wint voor vierde maal op rij

Verburch – Vitesse Delft

Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse Delft op het programma, gezien de gelijke stand in punten weer een hele belangrijke wedstrijd. Bij winst kan er naar boven worden gekeken maar bij verlies blijven we in de gevarenzone.

Na een prachtige solo en uiteindelijk mooie goal van de pupil van de week was het Vitesse Delft dat de wedstrijd in gang bracht. Net zoals de vorige competitie wedstrijd kwam Verburch weer vroeg op voorsprong. Miquel van Dijk kreeg de bal hoog aangespeeld, nam de bal mooi mee en dacht niet na en schoot de bal prachtig in de verre hoek na 6 minuten voetballen. Vitesse Delft had in de eerste helft het betere van het spel wat resulteerde in een 1 op 1 kans van de spits van Vitesse. Gelukkig staat Dylan Kuiper in de goal en kon hij deze van scoren afhouden. Toch na een kwartier spelen kwam Vitesse Delft er met een vlijm scherpe counter uit. In het zestien meter gebied werd de bal nog licht getoucheerd waardoor deze voor de voeten kwam van één van de aanvallers van Vitesse Delft en deze ook binnenschoot. Vlak voor rust kwam Verburch er nog een keer uit, de keeper van Vitesse Delft kwam te ver zijn goal uit waardoor Vince van der Knaap de bal mooi over hem heen kon schieten, hij werd nog heel licht aangeraakt maar dit was net niet genoeg om de 2-1 tegen te houden.

Na wat aanwijzingen van de pupil van de week in de rust was het Verburch dat weer sterk startte. Binnen 5 minuten was het weer Vince van der Knaap die zijn tweede van de middag maakte en een comfortabele marge van 2 verschil op het scorebord zette. Het was nog niet gespeeld want ook Vitesse Delft bleef zijn kansen houden, na zo’n 70 minuten spelen was het Vitesse Delft dat nog een gevaarlijke vrije trap kreeg op randje zestien. Deze werd ook benut helaas en hierdoor was de spanning weer helemaal terug. We hebben wel eens wedstrijden gehad waardoor we 2 doelpunten verschil weggeven dus het was zaak om de scherpte nog even te houden. In de slotfase was het de ingevallen Lucio die door goed druk zetten de bal veroverde en Justin wegstuurde. Met een rollertje ging de bal er gelukkig in en was de wedstrijd gespeeld. Verburch blijft winnen en haalt nu in de competitie de vierde overwinning op rij binnen en een comfortabele kleine voorsprong ten opzichte van de gevarenzone.

Volgende week zaterdag staat er een mooie derby op het programma uit bij Westlandia om 15.00 uur. We hopen daar iedereen te zien want we kunnen de steun goed gebruiken!! Let op de dresscode is ORANJE op sportpark De Hoge Bomen en oranje sjaaltjes zijn verplicht om mee te nemen!!!!

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten