Verburch voetbalt lekker mee tegen Westlandia maar staat met lege handen

Afgelopen zaterdag stond de thuis wedstrijd tegen Westlandia op het programma. Westlandia al jaren een stabiele 2e klasser had vorige week een goede overwinning behaald op Neptunus. Verburch verloor vorige week van Vitesse Delft en een goed resultaat tegen Westlandia zou meer dan welkom zijn.

Op een goed gevuld sportpark was het Westlandia dat om 14.30 de aftrap verzorgde. Verburch begon gretig en het zag er naar uit dat het een mooie middag zou kunnen gaan worden. De gretigheid sloeg om in naïviteit. Na knullig bal verlies aan de linker kant, kon de rechts buiten van Westlandia vrij uit opkomen en na een goed hakje van de spits van Westlandia kon de uitgezakte links buiten binnen schieten. Verburch herpakte zich hierna en toonde het betere veldspel, dit resulteerde in een aantal goede kansen en vanuit een goede voorzet van de rechterkant ook in de terechte 1-1 door Riley Hees.

Diezelfde Riley Hees hield Verburch daarna in de wedstrijd door op bijna onmogelijke wijze een zeker doelpunt van de lijn te halen. Toch was het Westlandia dat vlak voor rust uit een corner eerste de 1-2 en vlak daarna uit een counter de 1-3 kon binnen schieten. Een flinke domper voor het goed spelende Verburch dat een lesje in effectiviteit kreeg.

De 2e helft was iets minder intens als de 1e helft. Verburch wilde wel maar kon het tempo van de 1e helft niet door trekken en Westlandia was tevreden met de 1-3 stand. Vince van der Knaap kreeg nog een goede kans op de 2-3 maar het schot spatte uiteen op de paal.

In de 82e minuut was het toch Max Spilker die van een meter of 20 verwoestend uithaalde en de keeper van Westlandia kansloos liet 2-3. Een slot offensief leek in de maak en iedere speler van Verburch was dusdanig enthousiast en gretig dat iedereen uit zijn positie ging lopen. Een strakke pass van de linksbuiten op de ingevallen rechtsbuiten resulteerde in een iet wat onterechte 2-4. De wedstrijd was gespeeld, Verburch kan terug kijken op een goede wedstrijd met veel inzet. Als het team iets slimmer en op sommige momenten wat zakelijker speelt gaan de punten zeker komen.

Helaas is het vlaggenschip a.s. zaterdag vrij, en kan het zich niet herpakken van dit verlies. Zaterdag 14-10 speelt Verburch om 14.30 thuis tegen Neptunus. Een mooie gelegenheid om van die akelige 0 af te komen. Tot dan! 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten