Verburch komt bij KMD niet verder dan teleurstellend gelijkspel

Na een vrij voetbal weekend vanwege Pasen stond afgelopen zaterdag de derby tegen KMD op het programma. De heenwedstrijd eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel, 3-3.

Verburch begon sterk aan de wedstrijd waar KMD nog niet in het spel kwam. Veel duels gingen gewonnen door Verburch waardoor het ook meer balbezit had. Via een opening naar de linkerkant van het veld werd Miquel bereikt. Met windje mee was het niet gek om op doel te schieten. Na 4 minuten schoot Miquel ook de 0-1 al binnen via een schot buiten de zestien waar de keeper geen antwoord op had. Het goede begin beloonde zich met een vroege voorsprong. Reden genoeg om druk vooruit te blijven geven maar hierdoor kreeg KMD ook wat ruimtes. Na een diepe bal kwam de linksbuiten bijna erdoorheen maar moest helaas rond de zestien een vrije trap worden weggegeven. Gelukkig bleef het bij 0-1. Na iets meer dan een halfuur gespeeld te hebben zag Dave veel ruimte achter de verdediging bij KMD. Dit resulteerde in een mooie steekbal waardoor hij Vince 1 op 1 met de keeper zette. Uiteraard faalde hij niet en kon Vince de 0-2 binnen schieten wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. KMD met de wind mee en Verburch werd met tegenwind onder druk gezet. Dat leidde na een kleine 5 minuten gespeeld te hebben tot een tegentreffer: 1-2. Verburch kwam niet goed uit de kleedkamer, 10 minuten na de eerste tegentreffer volgde ook al de 2-2. Het was moeilijk voetballen en dat resulteerde ook tot weinig kansen die gecreëerd werden. Een vervelend moment nog voor Miquel die verkeerd terecht kwam na een duel. Uit onderzoek is gebleken dat hij zijn onderarm heeft gebroken en geopereerd moet worden. Wij wensen hem uiteraard heel veel sterkte met zijn revalidatie.

Na de 2-2 kregen beide ploegen nog wat kleine kansjes maar voor beide ploegen zat het er niet meer in. De wedstrijd eindigde dan ook in 2-2. Een uitslag waardoor we een puntje dichter bij Monster komen maar Lyra weer dichterbij zien komen uitgaande dat Verburch een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het belooft dus nog een spannende ontknoping te worden.

Aanstaande dinsdag spelen we bij VV Naaldwijk tegen FC ’s Gravenzande om de Flynth Westland Cup om 19.00 uur. Aanstaande zaterdag spelen we thuis om 14.30 uur tegen Te Werve. We hopen jullie daar allen weer te zien!!

Verburch 2 op bezoek bij Westlandia

De westlandse derby die toch altijd de nodige motivatie om te winnen met zich meebrengt. Westlandia – Verburch. De nummer 5, Westlandia 2, kon tot nu toe 34 punten halen ui de 20 gespeelde westrijden. Verburch daarentegen verzamelde 28 punten uit 20 wedstrijden. Een wedstrijd tussen gedegen tegenstanders dus.

Opstelling van Verburch 2: Benito Stijger Daan Bekkers, Dennis Hoogervorst, Bart v Kester, Beau van Bergenhenegouwen (Luuk van der Haak) Sander Rens, Shyrano Karia, Jorn Mieog Kevin Wilmer (Scott Vijverberg), Nick van Zijl, Tim van Luijk

Om 12.30 uur werd er op het kunstgras afgetrapt tussen Westlandia 2 en Verburch 2. In de eerste 20 minnuten van de wedstrijd was Verburch wat slordig. Onnodig balverlies en passes die niet aankwamen zorgde voor een slordig begin. Hieruit kwamen dan ook wat kansjes voor Westlandia. Ook de standaardsituaties zoals corners kwamen gevaarlijk in de buurt van het doel van Verburch, maar Westlandia mocht nog geen doelpunt bijschrijven. Na deze eerste periode in de wedstrijd ging Verburch een stuk geconcentreerder spelen en kwamen er aan de andere kant wat kansen. Tot doelpunten kwamen beide ploegen niet en de rust werd doelpuntloos bereikt. 0-0.

Na rust ging Verburch door met het domineren van de wedstrijd. Westlandia probeerde het wel, maar kwam moeilijk onder de druk van Verburch uit. Helaas wist Verburch zichzelf nog niet te belonen met een doelpunt. En toen een zware domper voor Verburch.. Westlandia komt er 1 keer uit via de zijkant. Vanuit een voorzet wordt de bal getoucheerd en rolt precies met een gek effect in de hoek van het doel. 1-0 voor de thuisploeg en weinig tijd voor Verburch om hier nog iets aan te doen. Er wordt nog wel gewisseld en een slot offensief op poten gezet, maar ook dat mocht niet meer baten.

Eindstand 1-0. Zeker geflatteerd als je kijkt naar het wedstrijdbeeld, maar helaas geen beloning voor de Poeldijkse mannen.

Volgende week zal er op 22 April om 12.00 uur worden afgetrapt op ons eigen sportpark. HVC´10 is dan de tegenstander. Wees erbij en dan zien we je volgende week!