Verburch is heer en meester tegen Schipluiden

Afgelopen zaterdag stond de thuis wedstrijd tegen de jaarlijks terugkerende tegenstander Schipluiden op het programma. Schipluiden had de week ervoor een zeker lijkende overwinning weg gegeven tegen Sv Houtwijk. Verburch was daarentegen vorige week juist sterk terug gekomen na een zeker lijkende nederlaag tegen Sv Duindorp.

Onder een mooie najaar zon werd er om 14.30 afgetrapt aan de arckelweg. Verburch begon goed en probeerde door combinatie voetbal de verdediging van Schipluiden te door breken. Dit lukte maar mondjes maat en wederom wist Verburch zijn eigen gecreëerde kansen niet te benutten. Toch was het al in de 7e minuut dat Verburch de scoren opende. Jim van den Bos kon na een goed aangemeten voorzet van Dylan Boere bij de 2e paal vrij inkoppen. Hierna werd het spel beeld rommeliger, Schipluiden kwam er een paar keer ongevaarlijk uit en Verburch was slordig in de passing. In de 33e minuut kwam Schipluiden toch op gelijk hoogte. Ook hier werd een vrije trap bij de 2e paal neer gelegd en kon de middenvelder van Schipluiden vrij inkoppen. Er was enige twijfel of het doelpunt de lijn had gepasseerd maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip.  Een 1-1 rust stand was het gevolg.

Na de rust was het spelbeeld geheel veranderd, Verburch had na een donder speech van John Zuiderwijk de rug gerecht en was er op gebrand om de overwinning in Poeldijk te houden. Al in de 47e minuut kon Serkan de bevrijdende 2-1 binnen schieten. Hierna volgde nog 1 gevaarlijk moment aan de kant van Schipluiden, maar deze actie werd door de verdediging van Verburch goed gepareerd.

In de 53e minuut was het eerst Riley hees, gevolgd door 2x Vince van der knaap en Revy verbeek dat er voor zorgde dat Verburch binnen 10 minuten van 2-1 naar 6-1 kwam. De overwinning was binnen en Schipluiden wilde graag zo snel mogelijk de kleedkamer op zoeken. Op dat moment was er nog een half uur te spelen, aan beide kanten werd flink gewisseld en naast de 7-1 en 8-1 waren er geen noemenswaardige momenten meer.

Volgende week kan Verburch genieten van een vrije zaterdag, al staat a.s. dinsdag 18-10 om 20.00 de beker wedstrijd tegen het onbekende VFC op het programma. Uiteraard bent u van harte welkom!