Verburch doet zichzelf tekort tegen Maasdijk

Na een goed resultaat en het positieve spel vorige week tegen VELO kon het vlaggenschip vandaag daar geen vervolg aangeven.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Maasdijk op het programma, Maasdijk was nog niet zo lang geleden een geduchte tegenstander, maar is helaas de laatste jaren afgegleden naar de 4e klasse. Sinds dit jaar staat oud bekende Dennis vd Steen aan het roer bij Maasdijk. Hiermee tracht Maasdijk zo snel mogelijk terug te komen in de poule waar het thuis hoort de 3e klasse.

Verburch begon twijfelachtig aan de wedstrijd passen kwamen niet aan, coaching was vaak achteraf en negatief en een aantal dachten het vandaag met 80% inzet te kunnen doen. Maasdijk probeerde op de mooie gras mat over de grond te combineren maar het was voornamelijk door de fouten van Verburch dat Maasdijk gevaarlijk kon worden. Verburch kreeg de eerste helft nog wel 2 à 3 goede kansen maar beloonde zichzelf niet.

Verburch startte de 2e helft goed en al na 2 minuten kon Ryan Harteveld na goed doorzetten van Ilhan Senturk de 0-1 op het scoreboord zetten. Hierna volgde snel een aantal wissels en voetbalde Verburch beter en beter maar kon het zichzelf niet belonen.   En als jezelf hem niet maakt dan.. Nee in dit geval was Maasdijk ook niet bij machten op Verburch nog verder onder druk te zetten en een doelpunt te maken. Eindstand 0-1. Uiteindelijk kunnen Verburch en Maasdijk terugkijken op een leuk Westlands potje en wat ons betreft zijn jullie vanaf volgend seizoen weer van harte welkom in de 3e klasse! Positieve aan de wedstrijd was het officieuze debuut van de goed invallende Quinten Meerstadt, de overwinning en dat het veld spel alleen nog maar beter kan.

Het eerstvolgende oefenduel is dinsdag 6 september, waar Verburch zal aantreden tegen Westlandia zaterdag 1, weer een mooi affiche om naar uit te kijken!