Verburch 2 verliest van Lyra 3 en gaat niet door in de beker

Verburch 2 mocht vandaag Lyra 3 ontvangen in Poeldijk. Voor Verburch was er geen druk meer, aangezien de andere ploegen in de poule bij winst niet meer in te halen waren. Voor Lyra was er nog alles om voor te spelen, na winst en een gelijkspel in de eerdere wedstrijden.

Opstelling van vandaag: Benito Stijger Mitchel Duijvesteijn (Ruben Bom), Bart van Kester, Dennis Hoogervorst, Beau van Bergenhenegouwen Donald Samba (Sander Bom), Shyrano Karia, Dave Carlo Scholtes (Jim vd Bos) Jorn Mieog, Kevin Wilmer (Tim van Luijk), Miquel van Dijk (Duncan vd Vin)

Onder leiding van V van der Knaap begon om 12 uur de wedstrijd op veld 2. Verburch begon slap aan de wedstrijd. Er zat weinig beleving in de ploeg en Lyra wist daar gretig gebruik van te maken. Lyra kwam namelijk al snel op een 0-1 voorsprong en helaas volgde al snel de 0-2, omdat Lyra goed reageerde op miscommunicatie in de oranje verdediging. Vanaf dat moment kwam er eindelijk wat meer geloof in de ploeg bij Verburch en kwamen er kansen. Er werd meer samengewerkt en druk gezet vanuit een goede organisatie. Verburch kreeg hierdoor vlak bij de 16 meter een vrije trap en Jorn Mieog zette de 1-2 op het scorebord door de bal langs de keeper te schuiven. Kort daarna kwam Kevin Wilmer 1 op 1 met de keeper na een mooie lange bal vanuit de verdediging, maar hij wist de keeper niet voorbij te komen. Net voor rust kwam dan toch de gelijkmaker van Kevin Wilmer uit de rebound van een schot van Jorn Mieog. 2-2 ruststand.

De 2e helft begon echter weer als een kopie van het begin van de eerste helft. Lyra was veel aan de bal en ze kregen veel ruimte van Verburch om te voetballen. Hierdoor kon een doelpunt ook niet uitblijven, en kwam Lyra op voorsprong via het hoofd van een van de lange aanvallers. 2-3. Er werden een aantal wissels doorgevoerd en er kwamen wat kansen aan beide kanten. Verburch kwam via Sander Bom en Tim van Luijk nog een aantal keer dichtbij, maar toch was het Lyra die met de 2-4 de wedstrijd op slot gooide.

Verburch dus niet door in de beker, maar vanaf aankomend weekend de volledige focus op de competitie.

A.s. zaterdag 24 september speelt Verburch 2 de eerste competitie wedstrijd tegen en bij ‘s-Gravenzande. Om 15.00 uur is de aftrap, dus kom zeker kijken!