Verburch 2 start de competitie op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande met een nederlaag

Vandaag stond dan eindelijk de eerste wedstrijd op het programma in de reserve 1e klasse A. Na 0 punten behaald te hebben in de bekerwedstrijden, was Verburch gebrand om een goede start te maken in de competitie. FC ‘s-Gravenzande 3 had een iets gemakkelijkere voorbereiding met een 6-1 en 8-1 winst in de bekerwedstrijden, dus die konden zich vandaag pas echt gaan meten met het niveau van de rest van het seizoen.

Opstelling van Verburch 2: Tom vd Spek Dave Carlo Scholtes, Dennis Hoogervorst, Jeroen Spigt, Beau van Bergenhenegouwen Mitchel Duijvesteijn (Ruben Bom), Shyrano Karia, Sander Rens Jorn Mieog (Sander Bom), Kevin Wilmer, Nick van Zijl (Duncan vd Vin)

Om 15.00 uur mocht FC ‘s-Gravenzande 3 de aftrap nemen en de wedstrijd was begonnen. Verburch had getraind om goed vanuit de organisatie te spelen en dat was vanaf het eerste moment goed te zien. Dit zorgde ervoor dat ‘s-Gravenzande niet erg gevaarlijk kon worden, maar Verburch kon ook niet in de buurt komen van hun doel. Toch kwam er na een minuut of 20 een voorzet vanaf de zijkant langs de verdediging van Verburch en wist de spits van ‘s-Gravenzande deze te benutten door de bal over de keeper te wippen. 1-0. Verburch verloor hierdoor wat moraal en verloor iets van de scherpte wat ze het eerste half uur wel hadden. Net voor rust kwam FC ‘s-Gravenzande 3 dan ook op 2-0 na het binnenwerken van een bal die voor de goal bleef hangen. Ruststand 2-0.

Na de juiste woorden van Jorn en coach Hans in de kleedkamer, kwam Verburch 2 weer met strijdlust het veld op voor de 2e helft. Verburch ging wat meer druk zetten en kwam hierdoor ook steeds gevaarlijker richting het doel van ‘s-Gravenzande. De thuisspelende ploeg voelde ook dat de oranje mannen steeds dichterbij kwamen en namen dan ook de tijd als de bal stillag. Omdat de 2-1 nog op zich liet wachten werden er vanaf de zijkant een aantal wissels doorgevoerd en moest een tactische verandering nu toch echt gaan zorgen voor de goal. Die kwam er ook na een voorzet vanaf de zijkant die losgelaten werd door de keeper van ‘s-Gravenzande. Shyrano stond goed op te letten en kon de bal binnen schuiven. Het bleef spannend, maar de scheidsrechter vond het genoeg en floot de wedstrijd af bij een 2-1 stand.

Verburch 2 dus helaas nog 0 punten na de eerste wedstrijd in de competitie, maar Hans van Rijthoven heeft zijn ploeg vanuit de organisatie zien spelen en veel strijdlust zien leveren.

De eerstvolgende wedstrijd van het 2e team van Verburch is a.s. zaterdag 1 oktober om 12.00 uur THUIS tegen Katwijk 2. Het eerste team zal hierna om 14.30 aftrappen tegen sv Madestijn dus een mooie middag om voetbal te komen kijken op sportpark Verburch. Tot dan!