Verburch 2 beloont zichzelf niet

Na een goed oefenduel afgelopen dinsdag tegen en bij Westlandia stond vandaag het thuisduel tegen SEP 2 op het programma. SEP verloor de eerste bekerwedstrijd thuis tegen Lyra met 0-2, dus voor SEP als Verburch was winst nodig om kans te blijven maken op de volgende bekerronde.

Opstelling van vandaag: Tom van der Spek Nigel Agterberg, Bart van Kester (Jeroen Spigt / Mitchel Duijvesteijn), Dennis Hoogervorst, Beau van Bergenhenegouwen Ruben Bom, Shyrano Karia, Sander Rens Jorn Mieog (Duncan van der Vin), Kevin Wilmer, Tim van Luijk

Om 12 uur klonk op het nieuwe hoofdveld van VV Verburch het fluitsignaal voor de start van de eerste helft. Vanaf het begin was het duidelijk dat Verburch het spel moest gaan maken en dat SEP ging spelen op de counter. Verburch was sterk aan de bal en er werd veel gelopen (ook zonder bal). Maar toch, na balverlies op het middenveld en uit de counter die volgde kwam de voorsprong voor SEP. 0-1. Voor Verburch nog meer reden om een tandje bij te schakelen. Helaas moest Bart vroegtijdig gewisseld worden na een harde botsing met bording. De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde, Verburch aan de bal en SEP opzoek naar een counter.

De 2e helft had voor Verburch maar 1 doel en dat was zichzelf belonen met een of meerdere doelpunten. Het spelbeeld veranderde niet en Verburch bleef maar aanvallen en kansen creëren. Verdedigend stond Verburch in de 2e helft nog beter waardoor SEP niet meer in de buurt kwam van het doel. Richting het einde van de wedstrijd was de scheidsrechter het praten van de spelers zat en deelde een aantal gele kaarten uit. Hierdoor kwam SEP uiteindelijk met 9 man te staan en kwamen er nog een aantal gevaarlijke kansen voor Verburch. Gelukkig voor SEP bleef hun keeper scherp tot het einde en miste Verburch de precisie om gelijk te komen. Eindstand 0-1.

Verburch 2 was dus de bovenliggende partij maar kon zich helaas niet belonen met doelpunten.

A.s. zaterdag speelt Verburch 2 de laatste wedstrijd in de poule fase van de beker. Ze ontvangen dan Lyra 2 wederom om 12 uur op het Poeldijkse sportpark. Tot dan!