VELO wint verdiend van Die Haghe

De stand op de ranglijst, VELO op nr. 8 en Die Haghe op nr. 13, zegt niet altijd alles  maar in deze wedstrijd was toch wel duidelijk dat VELO als hoogst geklasseerde terecht met een 2-1 zege de drie punten kon bijschrijven.

Het eerste wapenfeit was voor de gasten, inzet van captain Mitchell de Bas gepakt door VELO-doelman Dion van Wijk, maar daarna nam VELO het initiatief in deze wedstrijd. Op aangeven van Mo Ozdemir en Sergi Roeleveld moest Rick van Mierlo 2x zijn meerdere erkennen in Die Haghe-doelman Bas Drost en Mo Ozdemir zag zijn schot uit een corner van Sergi Roeleveld over het doel gaan. Rond de 30e minuut weer een grote kans voor Rick van Mierlo, diep gestuurd door Mo Ozdemir, maar opnieuw was doelman Bas Drost de reddende engel. VELO bleef de aanvallende partij maar Lars de Jong, Daan van Rossum, Sergi Roeleveld en Mo Ozdemir vonden steeds doelman Bas Drost op hun weg om voor VELO de score te openen. Kort voor rust kwam VELO met hulp van Die Haghe toch op een terechte voorsprong. Sergi Roeleveld was attent bij een foutieve terugspeelbal van captain Mitchell de Bas, omspeelde doelman Bas Drost en kon voor VELO eenvoudig de 1-0 noteren. Uit een corner van Sergi Roeleveld nog een kans voor Ramon Ripson maar zijn schot ging over het doel. Zo ging VELO met een magere 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. VELO zocht het meer in de combinatie en Die Haghe gebruikte meer de lange bal met als gevolg balverlies. De meeste kansen waren er weer voor VELO via Sergi Roeleveld, Lars de Jong en Rick Das maar het vizier stond niet op scherp. En als je zelf niet scoort, kan het zo maar gebeuren dat de tegenstander dat wel doet. In de 74e minuut viel dan ook de onverwachte gelijkmaker. Bij een aanval over links kwam de bal via Jesse Bakker bij broer Calvin Bakker die met een boogbal de te ver voor zijn doel staande VELO-doelman Dion van Wijk verraste en de 1-1 op het scorebord bracht.

VELO was even geschrokken maar kreeg al snel via Sergi Roeleveld 2x een kans om weer op voorsprong te komen, echter zonder succes. In de 78e minuut konden de handen bij VELO wel weer omhoog. Een vrije trap van Sergi Roeleveld werd bij de 2e paal door Rick van Mierlo weer voor het doel gebracht waar de volledig vrijstaande Ramon Ripson, gekozen tot Man of the Match, deze kans eenvoudig wist om te zetten in een doelpunt, 2-1. Die Haghe probeerde nog wel met opportunistisch voetbal langszij te komen maar VELO hield stand en kon na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Kool deze verdiende overwinning gaan vieren.

As. zaterdag speelt VELO weer thuis en wel tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn. Vorig seizoen voor het stopzetten van de competitie uit nog 1-1 gespeeld maar thuis zal toch uitgegaan moeten worden van een overwinning om bovenin mee te draaien.