VELO wint van Die Haghe (3-1), maar Die Haghe pakt toch een periodetitel

Afgelopen zaterdag stond de kraker Velo – Die Haghe op het programma in de 1e klasse B. Na een sterk begin van Die Haghe nam Velo het heft in handden om dat vervolgens niet meer af te staan. Velo won verdiend. Na afloop bleek Nootdorp te hebben gewonnen van Valken’68 waardoor Die Haghe alsnog kan deelnemen aan de nacompetitie. Dinsdag a.s. uit bij ….Velo is de eerste wedstrijd..

De wedstrijd was direct goed aan de gang met snelle aanvallen over en weer zonder overigens echt gevaarlijk te worden voor beide doelen. Beide verdedigingen stonden gewoon goed.

Buitenspel?

Na pakweg 20 minuten kwam Die Haghe goed door en schoot Sander de Jong op het doel van Velo, maar doelman Jari Puister redt. In de counter, die volgde liet de snelle Roderick Meinema zijn hielen zien aan de Die Haghe verdediging en passte op Ricky van Mierlo, die het trage centrum van Die Haghe te snel af was en scoorde 1-0. Twee minuten later was wederom Roderick Meinema de aangever – al dan niet buiten spel – en nu maakte Delano Vogel het werk af (2-0). Die Haghe was op dat moment verbouwereerd en baalde dat het doelpunt niet werd afgekeurd wegens buitenspel. Nadat eerst de Die Haghe doelman nog moest redden op een snelle uitval van (weer) Roderick Meinema, kregen de gasten in de omschakeling een hoekschop, ongeveer een kwartier voor rust.. Wegens hands in het strafschopgebied wees de warrig leidende arbiter plotseling naar de stip. Dankbaar werd dit cadeautje uitgepakt door Quintin Noah Abid (2-1).

Velo oppermachtig

Na de thee een oppermachtig Velo die de ene na de andere kans verprutste. Zeker, toen na een dik uur voetballen, de Die Haghe doelman en zijn centrum verdediger elkaar niet begrepen, waardoor Roderick Meinema zomaar in een leeg doel had kunnen/ moeten scoren,. Maar hij schoot naast. Daarna bleef Velo met hun snelle aanvallers het trage centrum van bestoken, waren ze steeds een stapje sneller, maar de score bleef uit. De ultieme beloning volgde pas in blessuretijd. Velo mocht een vrije trap nemen rechts van het vijandelijke doel. Delano Vogel zocht en vond het hoofd van Mart Dubbeld. Zijn bekeken kopbal betekende 3-1 en tevens de beslissing.

Revanche?

“Ik wil het niet zien als een revanche op de eerdere 3-0 nederlaag bij Die Haghe. We waren feller en agressiever en na rust waren wij de gene, die, zeker in de omschakeling, het gevaarlijkst waren. We hadden ons wel eerder moeten belonen, maar ik ben wel tevreden dat we hebben gewonnen”, aldus Velo trainer Kevin v.d. Geest. Zijn collega, Marcel Koning, was, na afloop, toch steeds ontstemd door het verlies, maar doordat Die Haghe een vervangende periodetitel in de schoot geworden krijgt, verscheen er toch een glimlach op zijn gezicht.

Redactie: Nico Mos