VELO wint thuis ruim van SV Nootdorp

Na twee nederlagen op rij was VELO toch wel verplicht om aan deze negatieve reeks een eind te maken. De wedstrijden tegen SV Nootdorp kennen wel een patroon: de thuisclub wint telkens en de bezoekers gaan zonder punten naar huis. Ook dit seizoen hetzelfde patroon. Uit verloor VELO duidelijk met 3-1 en thuis was VELO oppermachtig en werd Nootdorp met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

VELO, met Lars de Jong in de spits voor de geschorste Tony van den IJssel, ging voortvarend van start en kwam in de 7e minuut al op voorsprong. Lars de Jong, diep gestuurd door Mart Dubbeld, zag zijn voorzet voor het doel bij de 2e paal ingeschoten door Roderick Meinema, 1-0. Daarna enkele gevaarlijke situaties van Nootdorp voor het VELO-doel uit corners van Jop Verhagen en een voorzet van Jens Raven maar de kopballen van Jardel Drenthe en Rodney Ebing troffen geen doel. Nootdorp hield VELO onder druk met vooral weer corners en vrije trappen zonder echt gevaar of doelman Jari Puister wist daar wel raad mee.

In de laatste vijf minuten van de 1e helft zag de diep gestuurde Roderick Meinema een eerste inzet nog onderschept door Nootdorp-doelman Michael de Leeuw maar in de 43e minuut stond hij wel aan de basis van de verdubbeling van de voorsprong. Roderick Meinema kon vrij opkomen aan de rechterkant en na een perfecte voorzet kon Ricky van Mierlo bij de 2e paal de 2-0 noteren.

In het begin van de 2e helft weer snel succes voor VELO. Roderick Meinema kopte een diepe bal door op Ricky van Mierlo die handig de Nootdorp-doelman uitspeelde en eenvoudig met zijn 2e doelpunt de 3-0 op het scorebord bracht. In de 51e minuut bijna weer succes voor topscorer Ricky van Mierlo maar deze keer zag hij zijn te wild ingeschoten inzet over het doel gaan. Nootdorp probeerde het wel om meer in de wedstrijd te komen maar de echte overtuiging ontbrak om iets aan die ruime achterstand te doen. Ook VELO miste het juiste vizier bij doelpogingen van Irshan Jagbandhan, Mike Das en Gino van de Water. In het laatste kwartier kwamen Abel Dries, Joey Kouters, Sietse Fidom en Max Spilker nog in het veld voor Gino van de Water, Roderick Meinema, Lars de Jong en Benjamin el Amrani. Abel Dries zag een inzet in eerste instantie nog gestopt door de Nootdorp-doelman maar in de rebound paste hij de bal op Delano Vogel die onreglementair werd gevloerd door een verdediger van Nootdorp. De door scheidsrechter Akkaya terecht toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door topscorer Ricky van Mierlo, 4-0. Dat Nootdorp in de extra tijd via een strafschop van Jop Verhagen nog de spreekwoordelijke eer kon redden, 4-1, had louter statistische waarde.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Akkaya bij VELO weer blijdschap met deze ruime en verdiende overwinning en zal Nootdorp in de laatste drie wedstrijden nog punten moeten pakken om uit de problemen te blijven.

As. zaterdag speelt VELO de resterende 20 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Den Hoorn. Met een 2-0 voorsprong en tegen 10 man moet VELO toch wel in staat zijn om de drie punten in huis te houden.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo Verbraeken