VELO wint met veel vertraging van Den Hoorn

Op zaterdag 25 maart werd de wedstrijd gestaakt en ruim 7 weken later eindelijk uitgespeeld. Onder leiding van scheidsrechter Takacs en zijn twee KNVB-assistenten stonden 21 spelers (VELO met 11 en Den Hoorn met 10) klaar om de resterende 20 minuten sportief uit te spelen.

Dankzij doelpunten van Ricky van Mierlo en Gino van de Water begon VELO met een 2-0 voorsprong. In 20 minuten kan er soms veel gebeuren maar aanvallend zorgde Den Hoorn, behoudens een inzet naast het doel van Maurizio Marinacci, niet voor veel gevaarlijke situaties om de score te veranderen. VELO was aanvalllend wel aanwezig en kon na 5 minuten de voorsprong verder uitbouwen. Na een voorassist van Mike Das speelde Ricky van Mierlo de bal naar Roderick Meinema die alleen voor de Den Hoorn-doelman niet faalde en de 3-0 liet noteren.

VELO creëerde in de resterende minuten nog meer doelpogingen maar inzetten van Ricky van Mierlo, Joey Kouters, Irshan Jagbandhan en Roderick Meinema troffen geen doel. De drie punten kunnen nu eindelijk worden bijgeschreven waardoor VELO klimt naar de 3e plaats. Den Hoorn moet in de laatste twee wedstrijden nog aan de bak om definitief uit de gevarenzone te komen.

As. zaterdag gaat VELO, de nr. 3, op bezoek bij Voorschoten ’97, de nr. 6 op de ranglijst. De 7-1 thuiszege moet VELO vergeten want in deze wedstrijd zal er een andere tegenstander staan die niet alleen uit zal zijn op revanche en ook de drie punten zal willen bijschrijven.