VELO stelt teleur tegen Verburch

Beide teams hadden de 1e wedstrijd op het Polanen-toernooi verloren dus alleen bij een overwinning zou in ieder geval VELO nog mee kunnen doen om de prijzen.

VELO-Verburch was vroeger meer dan een derby maar deze wedstrijd, vooral de tweede helft, kon daar zeker niet een tippen. De eerste 20 minuten gebeurde er niet veel en waren er ook geen echte doelpogingen. Verburch had met Ilhan Senturk wel een handenbinder die met zijn snelheid en technische vaardigheid gevaarlijk was maar resultaat bleef nog uit. Toch was het VELO dat rond de 25e minuut op voorsprong kwam via een afstandschot van Mo Ozdemir op aangeven van Joey Kouters. In de laatste vijf minuten van de 1e helft wist VELO nog 2x te scoren via Ricky van Mierlo waardoor VELO met een comfortabele 3-0 voorsprong kon gaan rusten.

In de 2e helft veel wissels in het veld wat vooral bij VELO niet echt goed uitpakte.  Met een traag tempo, veel balverlies en slordig voetbal kom je niet ver en Verburch gooide er juist een schepje bovenop. Na een uur voetbal al de aansluitende treffer via Serkan Tuzlacik die een voorzet van Ilhan Senturk doeltreffend afrondde, 3-1. VELO probeerde het wel maar de echte overtuiging ontbrak bij doelpogingen van o.a. Tony van den IJssel en Lars de Jong.

Verburch bleef strijden voor een goed resultaat en kwam rond de 80e minuut op 3-2 via een rake kopbal van wederom Serkan Tuzlacik. Het was nog niet het slotakkoord van Verburch want in de blessuretijd werd het zelfs nog 3-3 via Tim van Luijk. Een mooi resultaat voor Verburch en toch wel sombere gezichten bij VELO. Trainer Kevin van der Geest heeft nog genoeg werk te doen om met de ruim beschikbare spelers tot het juiste team te komen.

Ondanks de slechte resultaten van VELO 1 werd VELO toch totaalwinnaar van het Polanen-toernooi dankzij de ruime overwinningen van VELO 2, 3-1 winst op Verburch 2 en 7-0 op FC ‘s-Gravenzande 2.

Redactie: Louis de Letter