VELO pakt met winst op DSO 3e zege op rij – Update met foto’s

VELO heeft na de volle buit in de beker ook de eerste drie competitiewedstrijden in winst weten om te zetten. Samen met Die Haghe en SV Den Hoorn nu toch wel verrassend lijstaanvoerder met negen punten uit drie wedstrijden en voor VELO een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen.

VELO begon goed aan de wedsrijd met doelpogingen van Joey Kouters, Lars de Jong en Ricky van Mierlo maar het juiste vizier ontbrak nog. Mart Dubbeld was na bijna 30 minuten voetbal met een kopbal uit een vrije trap van Joey Kouters wel dicht bij een doelpunt maar DSO-doelman Sven Wolsheimer wist met een ultieme redding zijn doel schoon te houden. DSO probeerde aanvallend ook wel gevaarlijk te worden maar de VELO-defensie met doelman Jari Puister als betrouwbare sluitpost bleven eenvoudig overeind. Op slag van rust nog doelpogingen van Joey Kouters en Lars de Jong maar de ervaren DSO-doelman liet zich niet verrassen.

In de eerste 20 minuten van de 2e helft weer twee teams die over en weer de aanval zochten zonder echte doelkansen. DSO was aanvallend gevaarlijk bij een voorzet en enkele corners van Joep Roovers maar zonder resultaat. In de 72e minuur kon de man van het scorebord wel aan het werk. Uit een corner van Irshan Jagbandhan was het verdediger Rick Das die evenals vorige week met een rake kopbal de 1-0 liet noteren. Na een doelpoging van DSO, inzet Jeffrey Aarts hoog over, rond de 80e minuut voor VELO een kans via Ricky van Mierlo. Op een assist van Tony van den IJssel, ingevallen voor Joey Kouters, werd Ricky van Mierlo bij de afronding weggeduwd maar de arbiter van dienst zag daar geen overtreding in. Benjamin el Amrani, Gino van de Water en Kenan Schenkeveld kregen van trainer Kevin van der Geest nog speelminuten als vervangers voor Reinier Maartense, Irshan Jagbandhan en Rick Das.

In de laatste fase van de wedstrijd nog een paar doelpogingen aan beide kanten, voor VELO een inzet van Ricky van Mierlo gestopt door de DSO-doelman en namens DSO een kopbal van Anouar Zibouh gepakt door Jari Puister, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Moussaoui, floot een prima wedstrijd, was VELO natuurlijk weer blij met de drie punten en was bij DSO toch wel enige teleurstelling te merken.

As. zaterdag gaat VELO bezoek bij Forum Sport. Eind vorig seizoen een meer dan spannende wedstrijd met uiteindelijk een fraaie 3-4 overwinning voor VELO. Ook nu zullen de teams weer aan elkaar gewaagd zijn en strijden om de drie punten.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.