VELO neemt punt mee bij ZOB

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Argon ging VELO vol goede moed de bus in naar Zuidoostbeemster (86 km heen en ook weer terug) om tegen het plaatselijke ZOB een goed resultaat neer te zetten.

Op de ranglijst hadden beide teams evenveel punten, vier uit drie, dus in deze wedstrijd zou er ook niet zoveel verschil te zien zijn. Het was het eerste treffen ooit tussen beide clubs dus in de beginfase was het duidelijk aftasten van elkaars kwaliteiten. In de beginfase had ZOB de betere papieren waarbij het gevaar vooral kwam van Dennis Jansen. Na een aanval via meerdere spelers was het uiteindelijk Nigel Schaesberg die zijn team in de 25e minuut op voorsprong zette, 1-0. VELO kreeg vlak voor rust de kans op de gelijkmaker via Sergi Roeleveld, na goed voorbereidend werk van Mike Das, maar

ZOB-doelman Danny Been was Roeleveld de baas. Ook ZOB was nog kansrijk maar het schot van Dennis Jansen werd door VELO-doelman Dion van Wijk bekwaam over de lat getikt.

Na een kleine 10 minuten in de 2e helft kwam VELO met 10 man te staan na direct rood voor Mart Dubbeld na een overtreding die misschien ook wel met geel had kunnen afgehandeld. Ondanks de ondertalsituatie kwam VELO meer in zijn spel en kreeg in de 65e minuut loon naar werken. Na goed doorzetten van Ramon Ripson was het Sergi Roeleveld die VELO op gelijke hoogte bracht,1-1.

Beide teams kregen in de resterende tijd nog wel doelkansen en mede dankzij goed doelmanswerk van Dion van Wijk bleef VELO overeind. Er kwamen zelfs nog kansen voor VELO uit een vrije trap van Lars de Jong (In de muur) en vrije trap rand 16

meter van Kenan Schenkeveld maar die bal werd een prooi voor ZOB-doelman Danny Been. Het zou misschien ook wel teveel van het goede zijn geweest om stiekem nog de drie punten te pakken dus kon VELO na het laatste fluitsignaal wel tevreden zijn met de puntendeling.

As. zaterdag komt regiogenoot Die Haghe naar de Noordweg in Wateringen. Bij Die Haghe, nr. 13 op de ranglijst, loopt het nog niet zoals ze verwacht hadden. Juist tegen VELO, dat in het vorig afgebroken seizoen nog met 2-1 won, zullen ze er zeker staan om niet alleen een goed resultaat neer te zetten maar ook om weer een paar plaatsen te klimmen op de ranglijst. VELO, nr. 8, is dus gewaarschuwd en zal ook alles moeten geven om niet verder af te dalen.