Update foto’s | VELO na winst op KMD naar 2e ronde Flynth Westland Cup

In de 1e ronde van de Flynth Westland Cup trad VELO, koploper in de 1e klasse, aan tegen plaatsgenoot KMD, de nr. 6 in de 3e klasse. Het klasseverschil was zeker niet altijd te merken en pas in het laatste halfuur wist VELO met 2-0 de winst te pakken.

Zo’n plaatselijke derby verdient niet alleen spelen op het hoofdveld maar ook goede weersomstandigheden en ook veel toeschouwers langs de lijn. Maar helaas dachten de weergoden daar anders over. De gehele wedstrijd veel regen en wind, spelen op een bijveld en bij beide teams alleen de echte diehards langs de lijn.

Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Jos van Gaalen, vanaf de start van VELO 1 zaterdag een meer dan trouwe supporter. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Persoon probeerde VELO de toon te zetten maar zoals verwacht bood KMD meer dan moedig tegenstand. VELO kreeg de betere kansen via o.a. Joey Kouters, Ricky van Mierlo  (schoten geblokt) en vooral Tony van den IJssel die alleen voor de KMD-doelman zijn inzet niet in maar naast het doel zag gaan. Na een half uur kreeg juist KMD de ultieme kans om op voorsprong te komen maar de strafschop, na een lichte overtreding van Reinier Maartense, van Arend Baljon werd gestopt door VELO-doelman Jari Puister. Kort voor rust een botsing tussen KMD-doelman Sam Boumeester en Irshan Jagbandhan waarbij de doelman zich direct moest laten vervangen door Odens van der Zwan. Aan beide kanten waren er nog wel enkele doelpogingen maar gescoord werd er niet.

In de 2e helft, met Roderick Meinema voor Irshan Jagbandhan, nog steeds de zeer slechte weersomstandigheden waardoor goed voetbal niet echt mogelijk was. Door veel foutieve passes bij beide teams werden aanvallen in de kiem gesmoord dus bleef de brilstand lang staan. VELO bleef aanvallend wel gevaarlijker maar moest ook alert zijn bij counters van KMD. Rond de 60e minuut dan toch de openingsgoal van VELO. Een voorzet van de rechterkant van Roderick Meinema over doelman KMD-doelman Odens van der Zwan leek bij de 2e paal naast het doel te gaan maar Joey Kouters wist toch nog de bal met zijn borst in het doel te krijgen, 1-0. Ricky van Mierlo leek de score te verdubbelen maar zijn schot strandde op de paal. Rond de 80e minuut viel dan toch de bevrijdende 2-0 via Delano Vogel die zijn vrije trap buiten bereik van KMD-doelman Odens van der Zwan in de verre hoek zag verdwijnen.

Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde waarbij KMD toch nog wel probeerde om dichterbij te komen maar succes bleef uit. VELO pakte weliswaar de overwinning maar KMD gaf zeker goed partij en heeft met dit team zeker een goede toekomst. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Persoon, floot een prima wedstrijd, gingen de spelers snel naar de kleedkamer om eerst goed bij te komen van de barre weersomstandigheden.

As. zaterdag begint het echte werk weer met voor VELO een bezoek aan Die Haghe, met 2 punten achterstand de nr. 2 op de ranglijst. Het belooft vast en zeker geen gemakkelijke wedstrijd te worden en VELO zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn positie als koploper te handhaven.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.