VELO na strafschoppen uit de beker

In de 2e ronde van de beker speelde VELO tegen Zwaluwen Vlaardingen, uitkomend in de 4e divisie. Het eerste wapenfeit was een schot van Yasin Mazlum van de Vlaardingers maar de bal ging via de hand van VELO- doelman Deniz Pamuk en de lat over het doel. Uit een corner van Irshan Jagbandhan was VELO-verdediger Rens de Vries dichtbij een doelpunt maar zijn kopbal ging net naast het doel. Zwaluwen kwam voor rust nog op voorsprong door een vervroegd Sinterklaas-cadeau van scheidsrechter Groenendijk. Een lichte overtreding van Rens de Vries op Quincy Does werd zwaar bestraft en door de Vlaardinger zelf benut, 0-1.

In het begin van de 2e helft een eerste schot op doel van Vlaardinger Quincy Does maar doelman Deniz Pamuk kon de bal eenvoudig stoppen. Na een misverstand tussen Rens de Vries en Mike Das kwam de bal voor de voeten van Ukbe Arslan die zijn team op een 0-2 voorsprong bracht. VELO herpakte zich en scoorde de aansluitende treffer via een strafschop van Ricky van Mierlo. VELO wilde meer en deed er nog een paar scheppen bovenop. Na slecht uitverdedigen van de Vlaardingse defensie kwam de bal voor de voeten van Ricky van Mierlo die van grote afstand de bal over de doelman in het net liet vallen, 2-2. VELO drong nog wel aan voor de overwinning maar een kopbal van Rens de Vries uit een corner van Irshan Jagbandhan ging net naast het doel. Dus eindigde de wedstrijd in 2-2 en moesten er strafschoppen worden genomen. Juist Ricky van Mierlo, 2x gescoord in de wedstrijd, miste de 1e pingel en omdat Zwaluwen Vl. Niet faalde gaan zij door naar de volgende ronde.

VELO kan zich nu gaan richten op de competitie met as. zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen de nr. 2 op de ranglijst, het Delftse Wippolder.

VELO O23 – Scheveningen O23

In het HV-toernooi speelde VELO in de 1e ronde tegen de leeftijdgenoten van Scheveningen. VELO was weliswaar de betere ploeg maar liet dat te weinig zien. Met een 1-0 voorsprong via Tim Bos gingen beide teams de rust in. In de 2e helft miste VELO eerst nog enkele kansen maar het was Tony Sprinkhuijzen die de 2-0 eindstand bepaalde. VELO dus door naar de volgende ronde.