VELO moet punten achterlaten in Voorschoten

Thuis een klinkende 7-1 overwinning maar behaalde successen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Na een 2-0 achterstand kwam VELO goed terug tot 2-2 maar uiteindelijk konden de gastheren met een 3-2 zege de drie punten bijschrijven.

De eerste doelpoging was voor VELO maar de inzet van Joey Kouters, na een mooie pass van Mart Dubbeld, ging over het doel. Na miscommunicatie tussen Rick Das en Mart Dubbeld een kans voor Voorschoten ’97 maar de inzet werd gepakt door doelman Jari Puister. In de 7e minuut de eerste tegenvaller voor VELO. Een  korte corner wordt bij de 2e paal gelegd en, wel of niet in buitenspelpositie, bekwaam ingeschoten door Martijn Hogenboom, 1-0. Kort daarna een kans voor VELO maar de inzet van Vince van Egmond, na een voorzet van Roderick Meinema, werd geblokt.

Voorschoten probeert veel over de grond te voetballen en VELO is weer veel te slordig aan de bal. Enkele corners van VELO  leverden helaas geen resultaat op. VELO mocht van geluk spreken dat een overtreding van Gino van de Water in de 16 meter door scheidsrechter Hornes niet bestraft werd met een strafschop. Het was uitstel van executie want na een goede aanval wist Derek Reinders de 2-0 op het scorebord te brengen. VELO pakte de draad  weer goed op en kreeg loon naar werken. Na een diepe pass van Delano Vogel wist  Joey Kouters de bal voor de uitkomende Voorschoten-doelman te verlengen naar

Roderick Meinema die de aansluitende treffer, 2-1, kon bijschrijven. Kort voor rust nog een doelkans voor Joey Kouters, na een dieptepass van Mart Dubbeld, maar de Voorschoten-doelman was de baas.

In het begin van de 2e helft de eerste doelkansen weer voor VELO maar tot 2x toe schoot de dit seizoen trefzekere Ricky van Mierlo, op assists van Roderick Meinema, de bal over het doel. Het was toch weer topscorer Ricky van Mierlo die de spanning in de wedstrijd volledig terugbracht en met een benutte strafschop de stand in evenwicht bracht, 2-2. Beide teams wilden zich niet neerleggen bij deze remise en zochten de aanval. Bij de gastheren eerst nog een schot op de paal en ca. 15 minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Hornes bracht Melle Rekvelt met een treffer, 3-2, zijn team weer op voorsprong.

Bij VELO kwamen Rens de Vries, Reinier Maartense en Rens van Paasen in het veld voor Rick Das, Mart Dubbeld en Joey Kouters. Na 2x geel (=rood) voor Nasim El Khiraoui kwam Voorschoten ’97 nog in ondertal maar desondanks werd de voorsprong met veel strijd vastgehouden en kon VELO, behoudens een kopbal van dichtbij van Rens de Vries naast het doel, niet nog een keer terugkomen.

De meningen zijn verdeeld of de overwinning voor Voorschoten ’97 wel of niet verdiend was maar de doelpunten tellen. Er was voldoende beleving en inzet bij VELO maar teveel kansen werden gemist wat in uitwedstrijden wel vaker het geval is geweest. En Voorschoten ’97 was wel effectief en wist met een minder aantal kansen de zege in huis te houden.

As. zaterdag de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Die Haghe. Uit een 3-0 nederlaag dus VELO heeft nog wat recht te zetten. VELO is het aan zichzelf en aan zijn supporters verplicht om de drie punten te pakken en daarmee het seizoen waardig af te sluiten.

Redactie: Louis de Letter