VELO koploper na zege op Valken’68

Na de mooie winst in de 1e wedstrijd op VUC heeft VELO ook de 2e wedstrijd gewonnen en gaat aan kop van de ranglijst.

Het eerste wapenfeit was voor de Wateringers met een schot voorlangs van Ricky van Mierlo. Ook Valken’68 zette goede aanvallen op maar de doelpogingen misten de juiste richting. Rond de 10e minuut een grote kans voor VELO na een aanval over rechts via Ricky van Mierlo en een voorzet van Joey Kouters voor het doel waarna het schot van Tony van den IJssel nog net kon worden geblokt door een verdediger.

Het spel ging een periode heen en weer met in de 33e minuut weer een doelpoging van VELO. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal door Delano Vogel weer voor het doel gebracht en kopte Ricky van Mierlo de bal net over. Valken was gevaarlijk met een aanval over links maar de gebroeders Das  wisten met goed ingrijpen de doelpoging te verijdelen. Na een vrije trap van Reinier Maartense over het doel kwam VELO op slag van rust toch op voorsprong. Een afgeslagen vrije trap werd door Joey Kouters opnieuw ingebracht voor het doel waarna Rick Das eerder bij de bal was dan de Valken-doelman en de bal in het lege doel kopte, 0-1.

In de 2e helft, met Abel Dries voor Tony van den IJssel, was het in het 1e kwartier weer aftasten aan beide kanten. De eerste gevaarlijke aanval was van de gastheren. Na een aanval over rechts werd de bal teruggelegd waarna de bal rakelings over het doel ging. Aan de andere kant een goedlopende aanval van VELO waarbij, op aangeven van Abel Dries, de inzet van Irshan Jagbandhan nog net door de Valken-doelman tot corner werd verwerkt. In de laatste 20 minuten kwamen Lars de Jong, Max Spilker, Benjamin el Amrani en Gino van de Water als verse krachten nog in het veld voor Joey Kouters, Ricky van Mierlo, Delano Vogel en Reinier Maartense.

De Valkenburgers gingen in de slotfase nog voor tenmiste een remise en kregen daartoe in de 88e ook een grote kans. Bij een vrije trap werd de bal niet goed verwerkt door de VELO-defensie maar gelukkig ging de inzet vanaf ca. 10 meter hoog over het doel.

Zo bleef het spannend tot de laatste seconde en na het overleven van de zeven  minuten extra tijd floot de scheidsrechter af en kon VELO deze mooie zege bijschrijven.

A.s. zaterdag ontvangt VELO het Zoetermeerse DSO.  Evenals vorige seizoenen zal het ook deze keer wederom een spannende wedstrijd worden.

Redactie: Louis de Letter