VELO koestert voorsprong in bij rust gestaakte wedstrijd tegen Valken’68

Na de minuut stilte voor de aardbevingen in Turkije en Syrië gingen beide teams fel van start in de strijd om de drie punten. Helaas moest scheidsrechter Noordhoek vanwege een blessure de wedstrijd bij de rust met  een 2-0 voorsprong staken en moet VELO nog wachten om de drie punten echt bij te kunnen schrijven.

Uit een nipte 0-1 overwinning voor VELO en gezien de stand op de ranglijst, VELO op de 3e en Valken ’68 op de 4e plaats, beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. De eerste doelpogingen waren voor VELO maar op assists van Gino van de Water strandde een kopbal van Irshan Jagbandhan op de lat en zag Ricky van Mierlo zijn inzet gestopt door Valken-doelman Joris van Harmelen. Na ruim een kwartier voetbal kwam dan toch de voorsprong voor VELO. Op aangeven van Ricky van Mierlo kon Roderick Meinema de 1-0 noteren.

Na een mislukte doelpoging van Samet Arikan, gestopt door de kersverse vader Jari Puister, wist VELO in de 22e minuut de voorsprong te verdubbelen. De diepgestuurde verdediger Rick Das gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet op Ricky van Mierlo die deze kans wel wist te benutten, 2-0. VELO bleef de bovenliggende partij maar had geen succes bij doelpogingen van Ricky van Mierlo en Irshan Jagbandhan. De gasten probeerden terug te komen in de wedstrijd maar schoten op doel van wederom Samet Arikan gingen naast of over het doel. Rond de 40e minuut kwam Reinier Maartense in het veld voor de geblesseerde Benjamin el Amrani.

Net voor het rustsignaal plots een blessure bij de goed leidende arbiter Noordhoek waardoor hij deze wedstrijd niet kon afronden. Verzorging mocht niet baten en aangezien er ook geen vervanger kon worden gevonden restte niets anders dan de wedstrijd te staken.

De komende twee weken geen competitie maar de kans is groot dat de KNVB dan de 2e helft van deze wedstrijd zal vaststellen. Op de website zullen wij daarover informatie geven.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.