VELO in slotfase ruim langs Westlandia

Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen UVS was nu 2e klasser Westlandia zat. de tegenstander. VELO kwam nu veel beter voor de dag en vertrok met een verdiende 0-3 overwinning.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd met doelkansen aan beide kanten. Bij VELO hadden Sergi Roeleveld en Roderick Meinema de kans om te scoren maar Westlandia-doelman Jari Duijvestijn wist zijn doel schoon te houden. Ook Mitchell Weissenberg was ongelukkig in de afronding en zag zijn inzet over het doel gaan. Zo bleef de stand 0-0 na 45 minuten voetbal.

In de 2e helft, met bij VELO Deniz Pamuk in het doel voor Dion van Wijk, was de eerste doelpoging voor VELO maar Sergi Roeleveld trof de Naaldwijkse doelman weer op zijn weg. Ook Daan van Rossum had geen geluk en zag zijn inzet, op aangeven van Sergi Roeleveld, net naast gaan. Westlandia leek daarna de score te openen maar de ingevallen Tim van der Voort zag zijn kopbal naast gaan. Na een lichte duw van doelman Deniz Pamuk op een Westlandia-aanvaller kreeg Westlandia een strafschop maar doelman Deniz Pamuk wist de inzet van Tim van der Voort eenvoudig te stoppen. Daarna nog een grote kans voor Tim van der Voort maar wederom was doelman  Deniz Pamuk de baas.

Bij VELO waren Roderick Meinema, Mike Das en Benjamin el Amrani inmiddels vervangen door Joey Kouters, Brent Biesheuvel en Mo Ozdemir. VELO nam steeds meer het heft in handen en creëerde ook kansen. Ricky van Mierlo was 2x dicht bij een voorsprong maar de paal en doelman Jari Duijvestijn stonden in de weg. Na ongeveer 75 minuten toch de dan verdiende voorsprong via Sergi Roeleveld die een vrije trap door iedereen zag gemist en in de verre hoek zag verdwijnen, 0-1. Na een gemiste kans van Dennis Verbeek op de gelijkmaker was het VELO dat in de resterende tijd nog 2x wist te scoren via Sergi Roeleveld en Lars de Jong en zo met 0-3 deze derby wisten te beslissen.

As. zaterdag de laatste oefenwedstrijd, thuis tegen hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen. Op 19 februari wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen BOL in Broek op Langedijk.