VELO gunt ook nummer twee Wippolder geen punten

Als kersverse periodekampioen moest VELO zich weer opladen tegen Wippolder,  de nr. 2 op de ranglijst. Vooraf was bekend dat het tegen deze strijdlustige tegenstander geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Na een 1-1 ruststand was het toch VELO dat in de 2e helft het verschil wist te maken en met een 3-1 overwinning de drie punten kon bijschrijven.

In het eerste kwartier enkele doelpogingen van VELO via Delano Vogel (naast het doel) en Tony van den IJssel (gestopt door Wippolder-doelman Koen Buijze). Ook een kopbal van Ricky van Mierlo en een inzet van Delano Vogel hadden niet het gewenste resultaat. Bij Wippolder werden Daley Uythof en Marco van Trier als belangrijkste pionnen in de aanval goed aan banden gelegd door een geconcentreerde VELO -defensie. Het was juist verdediger Colin Venema die met een schot net naast het doel voor het eerste gevaar zorgde. Na een klein half uur kon VELO na een mooie aanval de score openen. De actieve Tony van den IJssel bracht de bal voor het doel waarna de trefzekere Ricky van Mierlo de 1-0 op het scorebord bracht. De voorsprong was echter van korte duur want enkele minuten later viel al de gelijkmaker. Bij een corner van Ricardo van Heyst was VELO-doelman Jari Puister teveel bezig met enkele aanvallers om zijn positie in het doelgebied veilig te stellen, verloor daarbij het zicht op de indraaiende bal die tot een ieders verrassing hoog bij de 2e paal binnenviel, 1-1. Tot aan de rust geen verandering meer in deze stand.

In het begin van de 2e helft, met Roderick Meinema voor Lars de Jong, kreeg VELO direct een grote kans om weer op voorsprong te komen maar op aangeven van Irshan Jagbandhan belandde de inzet van Ricky van Mierlo op de paal. Na een klein uur voetbal kwam die voorsprong er toch. De diep gestuurde Roderick Meinema sneed naar binnen en zag zijn inzet met links, weliswaar van richting veranderd, buiten bereik van de doelman in het doel verdwijnen, 2-1. VELO bleef de bovenliggende partij en Wippolder wilde vooral fysiek en verbaal de wedstrijd kantelen wat niet altijd werd gewaardeerd door scheidsrechter Greveling. Na een mislukte doelpoging van Ricky van Mierlo viel in de 80e minuut eigenlijk wel de beslissing. Op een assist van Mo Özdemir kon Delano Vogel, uitgekozen tot Man of the Match, de trekker overhalen en de bevrijdende 3-1 noteren. Gino van de Water, Kenan Schenkeveld en Rens de Vries werden ook nog ingezet door trainer Kevin van der Geest. In de blessuretijd nog een doelpoging van Delano Vogel, weggewerkt door een verdediger, en een vrije trap van Kenan Schenkeveld over het doel maar de stand bleef onveranderd.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Greveling was VELO de terechte winnaar van deze wedstrijd en blijft na 9 wedstrijden niet alleen koploper maar ook nog zonder nederlaag.

As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij SV Nootdorp, de nr. 7 op de ranglijst. De aanvangstijd is nu nog 15.00 uur maar i.v.m. de mogelijke wedstrijd van het Nederlands Elftal kan deze tijd nog gewijzigd worden in 13.00 uur. Dus houd de VELO-website in de gaten.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.