VELO geen moeite met DHC

Het is wel eens anders geweest maar nu werd vooraf al uitgegaan van een ruime overwinning voor VELO terwijl de wedstrijd nog gespeeld moest worden. Na een 3-0 voorsprong bij rust kwam in de 2e helft die verwachting ook uit en kon VELO met een 6-1 zege de drie punten bijschrijven.

VELO nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief met in het 1e kwartier doelpogingen van Mo Özdemir, Irshan Jagbandhan en Delano Vogel maar de schoten gingen naast of over het doel of werden gestopt door DHC-doelman Kaan Emre Kocak. In de 16e minuut viel dan wel de openingstreffer. Op aangeven van Mo Özdemir was het Joey Kouters die in de 16 meter eenvoudig zijn tegenstander uitspeelde en beheerst de 1-0 liet noteren. Enkele minuten later werd het al 2-0 door Ricky van Mierlo op een assist van Lars de Jong. DHC probeerde het af en toe wel maar de echte kwaliteit ontbrak om VELO in verlegenheid te brengen.

Na enkele gemiste kansen van Ricky van Mierlo, eerst een schot gestopt door de DHC-doelman en een 2e poging via de kruising naast het doel, noteerde Ricky van Mierlo in de 35e minuut wel zijn 2e doelpunt en bracht VELO daarmee op 3-0. In de slotminuten van de eerst helft eerst nog een schot over het doel van Lars de Jong waarna op slag van rust Ricky van Mierlo wel trefzeker was en met zijn hattrick de 4-0 voorsprong bepaalde.

Met deze ruime voorsprong liet VELO de teugels wat vieren en gebeurde er niet veel in de eerste 20 minuten van de 2e helft. Na een inzet van Mo Özdemir, gestopt door de DHC-doelman, kwam in de 64e minuut het scorebord toch weer in beweging. De man van de hattrick, Ricky van Mierlo, bracht de bal vanaf links voor het doel waarna Rick Das vrij voor doel kon afronden, 5-0. Daar bleef het voor VELO nog niet bij want in de 66e minuut was het weer de trefzekere Ricky van Mierlo (gekozen tot Man of the Match) die, op een assist van Irshan Jagbandhan, met zijn vierde doelpunt de 6-0 noteerde. In de 86e minuut nog een gemiste grote kans van Lars de Jong, inzet vrij voor doel over, waarna DHC enkele minuten later toch nog de eer kon redden via Iliass Oukhattou, dit tot groot ongenoegen van VELO-doelman Jari Puister. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Streef was de verwachte ruime overwinning van VELO een feit en bleef DHC ook in de 7e wedstrijd zonder punten.

As. zaterdag gaat koploper VELO met 2 punten voorsprong op bezoek bij HVV, de nr. 12 op de ranglijst, en speelt naaste concurrent DSO uit tegen Forum Sport. Voor beide teams zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Gelet op het doelsaldo, VELO +6, zou een remise voldoende kunnen zijn maar met een overwinning is VELO verzekerd van de 1e periodetitel.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.